Край на ретроградния Меркурий

Настъпва времето на любовта, парите и красотата, твърдят астролозите

Любопитно
20:46 - 31 Юли 2019
6053
Край на ретроградния Меркурий

Броени часове остават до края на ретроградния Меркурий. От 1 август планетата на комуникациите излиза от втората си за годината ретроградна фаза в знаците Рак и Лъв. До 3 август обаче Меркурий ще бъде стационарен. До тогава продължава да важи правилото „Не действай“.

Според астролозите в началото и в края на ретроградните планети енергията е най-силна. Тогава сякаш планетата спира, обръща се назад и си казва, че трябва като за последно да направи най-големите пакости. След 3 август вече хората могат да си отдъхнат, че нещата ще поемат по нормалния си път.

Юли беше сложен не само заради ретроградния Меркурий, но и заради многобройните слънчеви и летни затъмнения. Следващата ретроградна фаза на планетата ще настъпи на 31 октомври т.г.

От 1 август Вселената стартира нов цикъл от промени в нашия живот. Затова си струва да посветите август на решителни стъпки към това, което отдавна искате, но отлагате, съветват астролози.

Сега е време за Лъвовете – това е идеалният период, в който те могат да се заемат с хобитата си, а също така и да отделят повече време на романтичната страна на отношенията си.

В допълнение на факта, че Меркурий излиза от ретроградната си фаза, Слънцето навлиза във връзка с Венера – планетата на любовта, парите и красотата. Астролозите препоръчват да спрете да се вземате твърде насериозно и да опростите отношенията си с околните.

Венера и Слънцето ще ни насърчават да се грижим по-добре за външния си вид, да обновим гардероба си и да отделяме повече време за творчество.

Периодът на зодия Лъв под знака, на който ще премине по-голямата част от август, ще облагодетелства онези, които се радват на живото, но позволяват същото и на другите.