Крал Чарлз III потресен от варварския тероризъм в Израел

Новини
20:07 - 11 Октомври 2023
2478
Крал Чарлз III потресен от варварския тероризъм в Израел

Британският крал Чарлз Трети е потресен от "варварските актове на тероризъм" в Израел, заяви говорител на Бъкингамския дворец по повод нападенията на палестинската групировка "Хамас", предаде Ройтерс.

"Това е ситуация, за която Негово Величество е изключително загрижен и той поиска да бъде активно информиран", каза говорителят.

"Мислите и молитвите му са с всички онези, които страдат, особено тези, които са загубили близки, но също така и с активно участващите в събитията", добави той.

"Негово величество е потресен и осъжда варварските актове на тероризъм в Израел", заяви говорителят на Бъкингамския дворец.

Чарлз Трети бе най-висшестоящият член на британската корона, който направи официално посещение в Израел и окупираните палестински територии през 2020 г., когато се срещна с бившия израелски президент Реувен Ривлин, както и с палестинския президент Махмуд Абас, пише БТА.

Британският крал, който е пътувал до Израел през 1995 г. и 2016 г., за да присъства на погребенията на бившия министър-председател Ицхак Рабин и бившия президент Шимон Перес, е посещавал също и гроба на своята баба, принцеса Алис от Гърция, която е на почит в Израел заради това, че е приютявала евреи в двореца си в окупираната от нацистите Гърция по време на Холокоста и която е погребана в Йерусалим.