Красен Кралев след разгрома: Боби Михайлов да си ходи!

Спортният министър съгласувал искането с премиера Бойко Борисов

Футбол
10:16 - 15 Октомври 2019
7336
Красен Кралев след разгрома: Боби Михайлов да си ходи!

Преустановяваме всякакви отношения с Български футболен съюз (БФС) до подаване на оставка на председателя Борислав Михайлов.

Новината съобщи министърът на спорта Красен Кралев след разговор с премиера Бойко Борисов за разгрома с 6:0 на националите ни от Англия, предаде репортер на БГНЕС.

Преустановяваме всякакви отношения с БФС, включително финансови, уточни Кралев.

Искаме оставката заради цялото състояние на футбола. Държавата не може да толерира повече подобно поведение, подчерта още Кралев.

Решението на кабинета и лично на премиера Бойко Борисов е продиктувано както от състоянието на футбола и резултатите на националния отбор, така и заради допуснатите инциденти по трибуните по време на мача с Англия, обясни Красен Кралев.

Снощи на стадион "Васил Левски" избухна расистки скандал, след като български привърженици организирано издаваха маймунски звуци, когато топката бе във владение на тъмнокожите звезди на Англия Рахийм Стърлинг и Тайрън Мингс.

Заради звуците мачът на два пъти бе прекъсван, а след разгромната победа с 6:0 треньорът на Англия Гарет Саутгейт призна, че е обмислял възможността да изведе тима си от терена. Една от версиите за скандала е, че български фенове умишлено са саботирали феърплей инициативата на УЕФА, за да докарат наказание на БФС. Боби Михайлов пък бе изпратен от стадиона с мощни скандирания "Боби, к...во!" и "Оставка".

Боби Михайлов в официалната ложа на ст. "Васил Левски" снощи в компанията на Митко Бербатов. Снимка: Спортал