Краси Балъков: Ще се спасим, ако се играе честно

Спорт
13:56 - 26 Април 2024
1655
Краси Балъков: Ще се спасим, ако се играе честно

Красимир Балъков даде първата си пресконференция като старши треньор на Локомотив София, където той бе назначен преди няколко дни, заменяйки на поста Данило Дончич.

„Съблекалнята е добра, на терена трябва да е още по-добра, за да си свършим работата. Като цяло една треньорска смяна винаги дава ефект, тъй като футболистите са концентрирани, влагат се в тренировъчния процес и изпълняват.

Дори да не бях аз, не вярвам, че щеше да е другояче. Въпросът е колко бързо играчите ще съумеят да попият това, което искаме да им дадем като начин и стил на игра, да коригираме някои дребни неща и да са по-силни ментално от това, което показват в последните мачове.

Нормално е, защото когато губиш 3-4-5 поредни мача, тогава настроението се срива. В тези 3-4 дни момчетата показаха, че имат капацитет да си върнат предишното психическо състояние и да се върнат необременени в желанието си за победа“, започна Балъков с впечатленията си от отбора.

„Аз съм 3 дни тук. Това, което се случва и виждам, не мога да си обясня защо отборът е в това състояние. Момчетата са дисциплинирани, работят, искат, влагат се в тренировъчния процес.

Не съм бил тук преди, за да знам, дали е било така и преди. И мен са ме махали от клубове, затова не гледам назад, а предпочитам да гледам напред и ако нещо не ми хареса, да опитам да го коригирам. След първия мач ще мога да ви кажа“, допълни той във връзка с работата на футболистите.

Той отсече, че няма какво да губи, поемайки намиращия се в труден момент Локомотив София: „Какво можем да загубим, какво мога да загубя. Така или иначе отборът е с поредица от загуба. Освен да опитам да променя нещата и да дойде светлина в тунела, друго не може да се случи“.

„Пак по темата на треньорството, ръководството и собственикът на клуба в този момент са решили да сменят треньора. Не знам какво е било преди, знам само, че те държаха на този треньор до последно, за да му дадат шанс да си завършат шампионата. Явно в последните 5 мача са решили, че няма да се случи по този начин и затова съм тук пред вас“, каза той за смяната на треньора Данило Дончич, когото той наследява.

„Човек винаги, когато има такива предизвикателства, аз съм участвал в такива предизвикателства, някои съм печели, други съм губил, е по-добре, отколкото, ако не е участвал в такива битки. Аз съм бил в такава ситуация. Ако шампионатът се играе коректно, лоялно, без удари под кръста, за което знаем, че в България се случва, няма да имаме проблеми, дори през бараж, да останем в  efbet Лига“, каза Балъков за опита си в битките за оцеляване.

Той насочи поглед към предстоящите мачове: „Вкъщи ще говорим, като дойдат мачовете вкъщи, сега имаме 2 мача навън. Не мисля, че трябва да има разлика как играеш вкъщи и навън, а промяната трябва да идва от съперника. Ще опитаме с моя щаб най-трудното по най-простия, най-елементарния начин да обясним на футболистите какво да правят на терена. Ако те ни разберат, ще имаме успех“.

„За мой късмет, има само двама футболисти – Валентин Николов и Кардосо, с контузии, но от първия ми ден те започнаха да тренират. Може би няма да мога да ги ползвам в първия мач, но смятам, че за мача с Етър, който е след 10 дни, ще бъдат готови“, каза Балъков за кадровите проблеми при столичните „железничари“.

Красимир Балъков каза и какво го е накарало да приеме да стане треньор на Локо София:

„Любовта ми към футбола и приятелството ми към собственика на клуба и това, че опитът, който имам в такива моменти, ми дава вяра, че мога да спася Локомотив да не изпадне във Втора дивизия“.

„Ние доста често сме се срещали по терените и като треньори, и като играчи. Трудно може да се изненадаме, въпросът е кой ще си свърши по-добре работа на терена и кой ще има късмет да вкара един гол повече. Тези мачове са интересни за феновете, а за нас са битка, в които да дадем максимума и да постигнем желания резултат“, коментира той съперника си в следващия мач срещу Хебър – Любослав Пенев.

„Надявам се, засега всичко е спокойно. Надявам се, дори да можем да побеждаваме или да правим равни във всички мачове, с влагането и заряда на моите футболисти, да дадем възможност на феновете да подкрепят отбора на 200%. В тези мачове, които са решаващи, всеки фен на Локомотив трябва да стиска палци на отбора и да го подкрепя и вярвам, че феновете на Локомотив ще го направят“, завърши Балъков, засягайки темата с подкрепата от страна на феновете към отбора.