Кремъл: Доставките на оръжие за Украйна са абсолютно безполезни

ЕС
14:39 - 16 Юни 2022
3241
Кремъл: Доставките на оръжие за Украйна са абсолютно безполезни

Кремъл смята, че доставките на западно оръжие за Киев са „абсолютно безполезни“ и само ще „удължат страданието на хората и ще нанесат нови щети на тази страна“.

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че в Москва се надяват посещаващите Киев западни лидери да използват възможността да помогнат на държавния глава Володимир Зеленски да разбере реалното положение на нещата, предава ТАСС.

„Иска ни се да се надяваме, че лидерите на трите държави (Германия, Франция, Италия ), както и президентът на Румъния, който ще бъде там (в Киев ) с тях, няма да се концентрират само върху подкрепата за Украйна чрез по-нататъшно натрупване на оръжие“, заяви прессекретарят на Владимир Путин пред репортери в четвъртък. Той е убеден, че доставката на оръжие е абсолютно безполезна, това „ще удължи страданията на хората, ще причини още повече щети на тази страна“.

„Напротив, да се надяваме, че те използват контакта, за да насърчат президента Зеленски наистина да разгледа реалното състояние на нещата“, каза говорителят на Кремъл.