Криско запя с фенка

През ключалката
17:15 - 10 Юни 2019
4437
Криско запя с фенка

За трета поредна година в Сандански се проведе BG Music Festival. Конкурсът събра на една сцена млади български поп, рок и рап изпълнители, които се бореха за 3-те награди на наградите на фестивалното жури, както и за любовта на публиката. Събитието се състоя на 7 и 8 юни в Летния театър в Сандански, а сред 20-те участници определено имаше доста добри попадения, но имаше и изпълнители, чиито песни бяха сякаш сътворени в гаража, видя репортер на Lupa.bg.

През първата вечер на сцената представиха песните си 20 участници в различни категории. Първи на сцената излязоха група „Антифриз” с парчето „Мъжка кифла“. Младите момчета и момичета бяха объркали сцената си, като по-добре биха стояли в някое комедийно шоу. Идеята за парчето, което осмива прекалено суетните мъже е добро, но текстът и реализацията куцаха. Визията на групата бе сякаш са от няколко дни на палатка – никакъв стил, хармония между тях и прилежен вид, все пак пеят в Летния театър в Сандански. Изненадващо за всички, но групата си тръгна с „Награда на публиката в Летния театър”.

Група "Антифриз" имаха добра идея, но лоша реализация

След това се качиха трио Elegance & Николай Иванов с песента „Огнено“. Трета се представи Божидара Симеонова с парчето „Светът ни очаква”. Младата певица изглеждаше доста добре, сингълът също ставаше, но определено не е някакъв потенциален хит. Richard с песента „Сини очи“ и Наталия Тенева с „Необикновен“ бяха останалите изпълнения в категория рок. Това определено бе най-слабата категория на фестивала, част от изпълнителите не се бяха постарали за изявата си и не случайно повечето останаха без награди. Балерината Наталия Тенева безпрецедентно взе наградата за журито в категория „Рок“, както и специалната Награда на кмета на общината. Тенева се бе постарала с облекло, преставане, хореография и най-важното – самата песен, която спечели цели две награди.

Балерината Наталия Тенева безпрецедентно взе наградата за журито в категория „Рок“


В категория „поп” се изявиха Bobby & Danny Levan с песента „Гранатомета”. Въпреки усилията на репортера Боби да наложи парчето и да се хареса от публиката, дуото си тръгна без награда. В публиката подкрепа на Боби оказа гаджето му Християна Лоизу, която през 2016 г. спечели музикалния формат „Х Фактор”. Има голяма вероятност парчето да се наложи на музикалната сцена, защото е готино и лятно.

Репортерът Боби бе подкрепят но гаджето си Християна Лоизу

Младата певица Meia представи парчето „Едно цяло”, но не успя да се класира за статуетка и грамота от фестивала. Боби Ваклинов взриви публиката с песента „Оригами“, но и той не получи награда. Варненката Нели Гергова, която се представя с артистичния псевдоним Nels бе сред най-силните песни. Телевизионните зрители отличиха песента й „Емоция“ и момичето си тръгна с една от най-ценните награди – тази на зрителите. Нели е позната на публиката и от миналия сезон на „Гласът на България”, където бе в отбора на Иван Лечев.

Самите участници в конкурса помежду си избраха да наградят песента „Нов филм“ на Boyanski, който е корабен проектант. Пъстрата палитра от изпълнители и професии за поредна година доказва, че за таланта няма граници, особено когато става дума за надпревара само с нови български песни. Boyanski впечатли и с представянето на песента си, облеклото и хореографията си.

Nels бе сред запомнящите се изпълнители

Също с две статуетки от конкурсната програма си тръгна волейболистът Theo, чието парче „Движим бавно“ спечели в категория „Хип-хоп/R'n'B“ и вота на журналистите. Lupa.bg научи, че талантливият младеж е син на DJ DJ Teddy Georgo и определено младото момче има потенциал, който може да развие.

За най-добра поп песен бе избрана „Изчезни“ на Цвети Радойчевска, която бе най-уверения изпълнител на сцената.

Цвети Радойчева спечели журито


Сред не оценените, но запомнящи се парчета бяха Madjuna с хип-хоп песента „Избомбя“ и поп парчето „Молитва“ на Toshey.

Председател на фестивалното жури бе една от иконите на българската музика - Заки от дует „Авеню“. Другите членове на журито бяха: Живко Колев – текстописец,  Петя Костадинова – експерт култура  в Община Сандански, Григор Копров – доказан македонски композитор и  DJ Marti G – легендата на DJ-ите с над 35-годишен стаж.

Освен победителите на сцената се изяви R’n’B дивата Ivy, водещите Monty & Petya Alexa, поп дивата Дара и идола на тийнейджърите Криско, който покани момиче от публиката за да изпеят заедно „Искам да бъда с теб“.