Кристиано Ронадло се отчете с 58-и хеттрик

Футбол
08:29 - 13 Октомври 2021
1706
Кристиано Ронадло се отчете с 58-и хеттрик

Португалия увеличи сериозно шансовете си да се класира директно на световното първенство след разгромна победа над Люксембург с 5:0. Звездата на тима Кристиано Роналдо се отчете с три гола за успеха, като за него това беше 58-и хеттрик в кариерата с националния тим или на клубно ниво.

Роналдо вкара две дузпи в 8-ата и 13-ата минута, а в 18-ата се разписа Бруно Фернандеш. Паулиня беше точен в 69-ата минута, а крайният резултат оформи отново Роналдо в 87-ата.

С победата Португалия има 16 точки и изостава с една от лидера Сърбия. До края на квалификациите обаче португалците имат два мача - първият е с Ирландия на 11 ноември като гост, а три дни по-късно приемат Сърбия.

В мач от група I Англия стъпи накриво, завършвайки 1:1 с Унгария на "Уембли". Тимът на Гарет Саутгейт изигра слаб мач - Роланд Салай откри за "маджарите" в 24-ата минута, а 13 по-късно Джон Стоунс изравни.

Срещата беше съпътствана от сблъсъци на трибуните, предизвикани от феновете на Унгария.

"Не мисля, че играхме на нивото, което се изискваше. Унгария също се защитаваше много добре", каза Саутгейт след срещата.

Воденият от Ивайло Петев отбор на Босна и Херцеговина завърши 1:1 с Украйна в група D. Андрий Ярмоленко вкара в 15-ата минута, а Анел Ахмедходжич изравни в 77-ата. Два кръга преди края на квалификациите Босна има седем точки, като при две победи ще се класира за плейофите.