Кристиано в тунела: Не се върнах, за да бъда мажоретка

Спорт
17:56 - 14 Септември 2021
2445
Кристиано в тунела: Не се върнах, за да бъда мажоретка

Британският вестник „Сън“ разкри какво е съдържала емоционалната и мотивираща реч, която Кристиано Роналдо е изнесъл пред съотборниците си в тунела на „Олд Трафорд“ преди повторния си дебют за Ман Юнайтед, в който 36-годишният португалец вкара две попадения за победата над Нюкасъл с 4:1.

„Върнах се в Манчестър Юнайтед по две причини. Първата е, защото обичам клуба. Втората е, че обичам печелившия манталитет, който се генерира в техните редици. Не се върнах, за да бъда мажоретка. Ако искате да бъдете успешни, трябва да обичате клуба от сърце. Трябва да ядеш, да спиш и да се бориш за този клуб. Независимо дали играеш или не, трябва да подкрепяш съотборниците си и винаги давай 100%“, казва Кристиано на останалите футболисти на Ман Юнайтед.

„Тук съм, за да печеля и нищо повече. Победата ни носи щастие. Искате да бъдете щастливи, нали? Всички сте невероятни играчи и аз вярвам във вас. В противен случай нямаше да се върна. Феновете ще ви подкрепят, ако направите всичко възможно. Просто искам да създам печеливш манталитет и когато се пенсионирам един ден, печелившият манталитет ще остане и тази група играчи ще доминира във футбола, точно както ние в миналото.

Ще направя всичко възможно за отбора, но също така се нуждая от вашата подкрепа. Готови ли сте да се биете? Готови ли сте да оставите всичко на терена?“, нахъсва до краен предел своите нови съотборници суперзвездата, който през годините е показал, че е страхотен мотиватор, като това се доказа в най-голяма степен по време на финала на Евро 2016, когато Португалия съкруши Франция на финала на „Стад дьо Франс“ и грабна европейската титла.