Кристиян Хакера заключи своя фейсбук

Любопитно
19:20 - 23 Юли 2019
15770
Кристиян Хакера заключи своя фейсбук

След засиленото медийно внимание към Кристиян Бойков, който беше заподозрян за хакерската атака срещу НАП, младежът скри фейсбук профила си, видя репортер на Lupa.bg. Вероятно компютърният спец се е изплашил, че медиите крадат снимки от личния му профил, за да публикуват лицето му в публичното пространство в серията новини по скандала.

Една от най-личните фотографии, които в последните дни се тиражира, е тази, на която Бойков позира с приятелката си.

20-годишният Кристиян Бойков беше заподозрян за кибератаката срещу НАП. Няколко дни след срива на държавната агенция, пловдивчанинът беше задържан в ареста за 72 часа.

В телевизионно интервю хакерът заяви, че не е той човекът, извършил кибератаката и се оплака, че по време на разпита имало много неудобни въпроси и заплахи.

По-рано днес прокуратурата съобщи, че събраните до момента доказателства потвърждават версията, че Бойков наистина е хакнал сайта на НАП. От анализираните данни към момента може да се направи заключение, че той е разполагал с базата данни на агенцията преди разпространението ѝ в интернет пространството, се казва в позицията на обвинителя.

Lupa.bg вече разкри, че Кристиян Хакера е заподозрян и за срива на Търговския регистър, който беше атакуван през август 2018-а.