Крият катастрофа с Руди Гела

Бившият министър размазва опела на клетник от Червен бряг, купува му нов да си трае

Крими
14:00 - 31 Януари 2023
5594
Крият катастрофа с Руди Гела

Зверско автомеле с главен герой бившия спортен министър и виден млад юрист Радостин Василев повече от 2 години се мотае из преписките на прокуратурата в родния му град Плевен без никакви изгледи за образуване на дело. За фрапантния случай на юридически произвол и шуробаджанащина алармират служители на тамошното МВР.

На 9 януари 2021 г. около 11,30 часа на пътя между село Чомаковци и град Койнаре баровският "Мерцедес" - S 400 D на Радостин, известен сред политическите си опоненти като Руди Гела, навлиза в насрещното платно и размазва вехтия "Опел Астра" на Красимир Генов от Червен бряг.

Автомобилът, който кара Радостин Василев, навлиза в насрещното

Срещу Василев е заведено досъдебно производство по чл. 343 за причинени по непредпазливост на значителни имуществени вреди. Наказанието е лишаване от свобода до една година или пробация, но на делото така и не е даден ход вече 25 месеца.

Местни хора твърдят, че Руди Гела е компенсирал кеш с 3000 лева пострадалия Красимир - двойно повече, отколкото струва потрошения му опел, за да не предявява граждански иск, а и да не раздухва случая по медиите. Факт е, че за катастрофата до днес не се е чуло нищо, въпреки че Василев дори бе министър.

Иначе гъзарският "Мерцедес" с поръчков номер СВ 5555 РВ за 1500 лева на Руди е добре познат на столичани. Докато беше министър, Гела редовно го кипреше пред Спортната палата. Автомобилът е внос втора ръка и е собственост на дружеството "ВИП Лизинг 2019". Не е включен в декларацията на Радостин Василев пред КПКОНПИ. Това е така, тъй като джипа все още не е напълно изплатен от него.