Крум Зарков: Страшно много жени и деца са държани в зависимост и са тормозени

Рецидивът е заплаха за всички нас

Политика
18:34 - 01 Май 2023
2400
Крум Зарков: Страшно много жени и деца са държани в зависимост и са тормозени

Страшно много жени и деца са държани в зависимост и са подложени на тормоз от най-различен характер - психически, финансов, всякакъв. Затова с насилниците трябва да се работи. Това каза в Русе служебният министър на правосъдието Крум Зарков по повод домашното насилие.

“Трябва да се работи така, че те да бъдат превъзпитани, когато това е необходимо, ако имат психически или други трудности, те да бъдат лекувани, така че те да не нараняват хора. И това е една от големите теми, с които се занимавам като министър на правосъдието. Не говоря за затворите и затворническото дело просто ей така. Рецидивът е заплаха за всички нас, които са извън затворите, защото тези хора влизат, биват наказани, след което излизат и повтарят престъпленията си. Голямата цел е да не се стига до нещастната крайна фаза и съвсем не става дума само за убийство“, заяви Зарков.

Крум Зарков беше в Русе за празника, посветен на Деня на труда и солидарността 1 май и участва в дискусия за политическото представителство на трудещите се.

„Всъщност първи май е ден на борба, на една борба, която въобще не е приключила и не е спечелена. Тя е борба за по-добри условия на труд, за по-високи възнаграждения на работата и на работниците, за по-справедливо разпределение на благата, които тези работници създават. И за да бъде спечелена тази борба, и за да не бъде поне загубена, трябва комбинация от много фактори. От една страна синдикална защита, разбира се, но от друга страна политическо представителство. И се надявам тези фактори да се съвземат, всеки да си свърши своята работа и да единодействат“, каза още правосъдният министър.

Крум Зарков добави още, че не може да има силна защита на работника без силна социалистическа партия.