Куче уби 9-годишно дете

Собственичката на булдога е арестувана на ЖП гарата в Плимут, опитала да избяга

Новини
17:25 - 15 Април 2019 (обновена)
2426
Куче уби 9-годишно дете

Драма със смърт на дете разтърси Англия. 9-годишният Франки МакРичи е бил убит от булдог, а впоследствие полицията арестувала 28-годишната собственичка на кръвожадния пес Сейди Тодърдел.

Инцидентът е станал този уикенд. Малкият Франки, който син на приятелката на Сейди - Тауни Уилис, е бил нападнат от кучето и убит в караваната, където са били отседнали.

Франки е бил оставен сам с булдога до 4 часа сутринта, докато е бил на почивка с майка си - 28-годишната Тауни Уилис. Според полицията, двете жени - Сейди и Тауни, са били навън за по питие в мъжка компания в Тенсрийк Холидей парк.
При прибирането Сейди първа вижда кървавата баня, а свидетел твърди, че Тауни е крещяла в истерия: "Кучето нападна детето ми!"

"Франки е бил сам в караваната с кучето, докато възрастните са били навън. Това поведение е безотговорно", констатира разследващият полицай Майк Уест.

Сейди Тодърдел е арестувана по обвинения в убийство и притежание на агресивно куче, което е откарано в полицейските развъдници, където ще се реши съдбата му. Вероятно ще бъде повдигнато обвинение и на майката, оставила сама хлапето.

Друг свидетел - Ашли Томс, на 19 години, твърди, че е видял Сейди да излиза с окървавеното куче в близост до прака, час след инцидента. Според твърденията на Ашли, тя го е накарала да й купи билет за връщане до Плимут, след като е споделила, че е нападната.

Бащата на Франки - Грей МакРичи, който не е бил част от почивката, е напълно съкрушен. Той е помолил сестра му - Даниеле, да напише няколко думи във Фейсбук:

"Моето бебче Франки е на парчета. Целият ми свят е на парчета! Татко е изгубен без своя малък човек, не знам как ще продължа да живея без теб! Това не трябваше да се случва, бих искал да те прегърна и да те задържа, да те целуна за цял живот, мое малко момче, мое всичко!"