Кунг-фу театърът на Джеки Чан идва в Пловдив

Култура
14:04 - 19 Юни 2019
4207
Кунг-фу театърът на Джеки Чан идва в Пловдив

Кунг-фу театърът на холивудската звезда Джеки Чан ще зарадва пловдивчани на 5 декември от 19 часа в зала „Сила”. Участниците ще представят уникалното си шоу „11 воина” – завладяваща история за красивото и прецизно бойно изкуство кунг-фу.

Благодарение на дългогодишни практики и запазени от векове традиции, артистите демонстрират свръхчовешки възможности, които ще впечатлят публиката.

Ориенталската философия, мъдростта на дзен будизма, изкуството на естетиката на кунг-фу и абсолютен контрол на вътрешната енергия са ключовите елементи, които помагат на артистите да изпълняват изключително сложни номера.

Когато световноизвестният  актьор, режисьор, продуцент и сценарист Джеки Чан вижда уменията на кунг-фу майсторите, решава да направи театър и да създаде необичайна симбиоза от сценично изкуство и древните бойни техники.

Джеки Чан е отличен със звезда на Алеята на славата в Холивуд и е известен специалист по бойни изкуства, прочут с акробатичен боен стил, придружен с комични елементи, използване на подръчни оръжия и новаторски каскади. Той започва кариерата си през 70-те години на 20 век и оттогава участва в повече от 150 филма.

Постановката „11 воина” е разделена на 6 части, които разказват завладяващи истории на кунг-фу майстори, постигнали духовна и физическа хармония. Зрителите ще бъдат изумени от свръхчовешки акробатични елементи, невероятни декори и концептуални визуализации.