Куриоз в Lupa.bg: Кмет кара болни медсестри да лекуват?

Общество
21:20 - 03 Декември 2020
4339
Куриоз в Lupa.bg: Кмет кара болни медсестри да лекуват?

Кметът на Свищов Генчо Генчев обвини 9 медицински сестри, че са си взели болничен и така МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ е останала без необходимия брой медицински специалисти, научи Lupa.bg.

По думите на градоначалника здравните работнички саботирали лечението на болните и затова той спешно търси медицински лица, които да ги заместят.

Ето и директните обвинения на Генчо Генчев, отравени към болните медсестри:

 „Изразяваме и дълбокото си разочарование от явния саботаж на специалист по здравни грижи – служител в МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“, чиито преднамерени действия, считано от днес лишават лечебното заведение от 9 медицински сестри, което стопира приема на пациенти и възпрепятства обслужването на приетите. Провокативните действия на медицинското лице допринесоха за излизането в болничен на 9 здравни работници, което доведе до недостиг на персонал в болничните отделения. Чрез тези свои подбудителни деяния въпросното лице омаловажи усилията на своите колеги и съзнателно затрудни работата на болницата в грижата за пациентите.

Като поднасяме извинения за умишлено нарушения ритъм на дейността на МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“, Ви уверяваме, че ще продължаваме да търсим решения на допълнително усложнената ситуация, както и да работим с високо темпо, мотивация и увереност!“

За да реши проблема с недостига на болничния персонал, градоначалникът е решил да накара медицинските работници от яслите, детските градини и училищата да влязат в болница „Д-р Димитър Павлович“ и да лекуват, научи Lupa.bg от източници в здравните среди.

 „Генчев няма право да ни командирова в болницата. Той нарушава закона по този начин, защото „Д-р Димитър Павлович“ е търговско дружество и работодателят е друг. Освен това разбрахме, че който откаже, ще го принуди да си вземе неплатен отпуск", оплакват се здравни работници, пожелали анонимност.