Курсанти от Морското отиват във Военноморската академия на САЩ

Свят
16:56 - 31 Януари 2023
1638
Курсанти от Морското отиват във Военноморската академия на САЩ

Двама курсанти от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ участваха в Конференция по лидерство (NALC) на Военноморската академия на САЩ в Анаполис, щата Мериленд. Петокурсниците мичман Боян Златанов и мичман Лилия Костадинова бяха в Анаполис в периода 22 – 25 януари 2023 г.

Възпитаниците на Морско училище бяха посрещнати и настанени в Американската военноморска академия. По време на конференцията те участваха в серия от лекции, последвани от дискусии и кръгла маса, с представители от всички военни академии на територията на САЩ, както и на институции и от други държави.

Серията от лекции и дискусии продължи и през втория ден от конференцията. Курсантите от Морско училище имаха възможност за обмяна на опит с колегите си от Американската военноморска академия, както и с участници от други страни, и с цивилни експерти по лидерство. Тридневната конференция бе закрита с официална церемония, на която включването на представителите на Морско училище бе оценено високо.

По време на престоя си в Анаполис петокурсниците се присъединиха и в обиколка на Музея на Американската военноморска академия, създаден през 1845 г., за да отбележи дългогодишните традиции на американския флот и морската пехота. Двамата мичмани разгледаха и част от учебните бази на Академията и се запознаха с подготовката на американските курсанти.