Ламбо е добре след операцията, вече сяда на болничното легло

Лекарите изненадани от бързото възстановяване, актьорът пускал и прочутите си шеги

17:36 - 23 Август 2019
2845
Ламбо е добре след операцията, вече сяда на болничното легло

След успешната операция на тазобедрената става в „Бургасмед”, Стефан Данаилов изненадващо бързо се възстановява. Ламбо вече успява да сяда на болничното легло, научи Lupa.bg от лекари в клиниката. В четвъртък легендарният актьор и политик претърпя тежка интервенция, направена от екип от хирурзи, воден от топ ортопеда и съпруг на Илияна Йотова проф. Андрей Йотов.

След операцията, Данаилов започва специално разработена програма за рехабилитация, която включва раздвижване, упражнения и водна гимнастика, която ще продължи около два месеца.     

Медиците са приятно изненадани от прочутия пациент, като коментираха, че е рядкост при подобна операция болният да успее да стане толкова бързо.

"Нощта е минала спокойно, а следоперативното му състояние е стабилно и вероятно в неделя ще бъде изведен от интензивното отделение, но това ще реши лекарският екип", каза д-р Апостолов от клиниката.

Ламбо  показал висок дух и дори пускал шеги, с които забавлявал персонала в болницата.

Мастера бе докаран спешно в "Бургасмед" във вторник сутринта със счупена тазобедрена става, след като падна на хлъзгава тераса в хотел "Приморско". Стана ясно, че се налага спешна операция. Специално за знаменития актьор в морския град пристигна проф. Йотов, който в екип с лекари от "Софиямед" и "Бургасмед" извърши оперативната интервенция. Ламбо отказа да бъде преместен в София, тъй като рискът да се усложни бе доста голям. 

В неделя най-вероятно актьорът ще бъде преместен от интензивното на общ режим в болнична стая и тогава близките му ще могат да дойдат на свиждане.