Ледената пързалка "Юнак" отвори врати

Съоръжението работи всеки ден от 10.00 до 21.30 часа, децата до 3 години влизат безплатно

Топ
16:07 - 07 Декември 2019
1314
Ледената пързалка "Юнак" отвори врати

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри ледената пързалка "Юнак". Заради големия интерес на столичани през миналия зимен сезон, през този съоръжението е два пъти по-голямо. Площта на пързалката е 1200 кв. м.

Ледената пързалка работи всеки ден от 10.00 до 21.30 часа и ще бъде отворена до края на зимния сезон. Тя ще бъде безплатна за деца до 3 години. Входът ще бъде безплатен и за деца до 13 годишна възраст от понеделник до петък в часовете от 10.00 до 11.30 и от 16.00 до 17.30. Закупени са 300 броя нови кънки, а за начинаещите са осигурени инструктори и помощни пособия. Пързалка "Юнак" беше открита с турнир по хокей на лед за деца, в който взеха участие отборите на "Славия", НСА и "Ирбис-Скейт". 


"Много съм щастлив, че изпълнихме поредното си обещание към софиянци. Тази пързалка е емблематична, на нея много наши елитни спортисти в зимните спортове са започнали своята кариера. Точно тук много млади хора са направили първия си контакт с ледените спортове. Повече от 30 години пързалката не беше функционирала. Миналата година, чисто експериментално, отворихме пързалката с непълния й капацитет, за да видим как ще се справим с организацията, а днес за първи път я откриваме в пълния ѝ размер“, заяви Красен Кралев и покани всички желаещи да посетят съоръжението.

По идея на спортния министър на 28 декември ще се проведе Коледен турнир за деца по хокей на лед. Ледената пързалка е собственост на "Национална спортна база" ЕАД. Съоръжението беше закупено миналата година, като беше използвано и по време на Световното първенство по шорттрек в "Арена Армеец".