Легендарният бразилски пилот Рубенс Барикело: Аржентинец съм!

Роденият в Сао Паоло бивш сътезател във Формула 1 ще подкрепя с цялото си сърце Меси и компания

Футбол
17:41 - 12 Декември 2022
2914
Легендарният бразилски пилот Рубенс Барикело: Аржентинец съм!

Аржентина остана единственият южноамерикански представител на Световната купа и в резултат на това към нея се присъединиха много братски държави в стремежа ѝ към третата звезда, дори и съперниците им! Бразилският пилот Рубенс Барикело, който все още е натъжен от отпадането на Селесао, отправи най-добри пожелания към националния отбор преди полуфинала: "Сега, когато нямаме Бразилия, поздрав за Аржентина, ние сме за нея!"

Когато журналистът Ел Мисил му казва: "Ти си наполовина аржентинец", Рубиньо, както го наричат галено, отговаря с много риоплатенски акцент (б.а. - роден е в Сао Паоло): "Наполовина аржентинец? Не, аз съм почти изцяло аржентинец. Говоря за всичко. Сега, когато нямаме Бразилия, бих искал да поздравя Аржентина, правим всичко възможно. Бързо 50-годишният мъж се върна към родния си език, за да отговори: "Тук все пак говорим португалски. Вие говорите ли го? "A poquinho" - отговорът.

Барикело, пилот с голям международен престиж, който дори дойде да се състезава в националния TC 2000, се завърна, за да покаже класата си в Stock Car: той бе коронясан за шампион на най-важната надпревара в Бразилия.

"Това е най-щастливият ден в живота ми", каза Рубенс, който спечели втората си титла в категорията (през 2014 г. той също я беше триумфира).

"Страхотен Рубито! Поздравления, шампионе!", написа Роси.

Роси се бори за купата до края, но отпадна. На пистата "Интерлагос", където се провеждат състезанията от Формула 1 при всяко посещение в Бразилия, се проведоха две състезания и аржентинецът не успя да завърши нито едно от тях.

Единият от тях - поради невероятно събитие: той спря в бокса и когато искаше да излезе, се докосна до друг паркиран автомобил. Тъй като нямаше как да продължи, Ракетата трябваше да се оттегли и да се сбогува с борбата.

"Жалко е", коментира Роси, който завърши турнира на четвърто място.