Легендарният Марадона разплака маестро Федерер

Швейцарецът обикаля Южна Амеика за демонстративни мачове с Александър Зверев

Новини
15:46 - 22 Ноември 2019
2433
Легендарният Марадона разплака маестро Федерер

Южноамериканските фенове на тениса се насладиха на поредното шоу с главно действащо лице Роджър Федерер. Маестрото кръстосва Южна Америка за демонстративни мачове с Александър Зверев, а втората им спирка бе Буенос Айрес.

Двамата сътвориха шоу, изпъстрено със забавни моменти и магически отигравания, които рядко можем да видим по време на мач със състезателен характер.

Най-забавният от тези моменти беше, когато Федерер застана мирно по време на разиграване, виждайки, че фен от трибуните се опитва да го снима.

Победата все пак бе за Зверев със 7:6, 7:6, но това, разбира се, не беше най-важното.

След края на мача, на таблото се появи специално видео обръщение към Федерер от футболния идол и бог за мнозина - Диего Армандо Марадона.

"Здравей, майсторе, машина, както обичам да те наричам. Ти беше, си и ще бъдеш най-великият. Няма друг като теб. Искам да знаеш, че ако имаш какъвто и да е проблем в моята страна, можеш да ми се обадиш и да ми кажеш от какво имаш нужда" - тези думи на великия Марадона разчувстваха Федерер, който не успя да сдържи сълзите си.

Първоначално мачът в Буенос Айрес трябваше да е между Федерер и Дел Потро, но аржентинецът не успя да се възстанови навреме от травмата си.

Той все пак бе на мача, а заедно с друга футболна легенда - Хуан Роман Рикелме, подариха на Маестрото екип на Бока Хуниорс.