Легендата Доминик Хашек: Да се разплатят с руснаците и да им бият шута!

Който има снимки с Путин, да внимава!, заяви бившият чешки вратар

Спорт
17:54 - 15 Януари 2024
6135
Легендата Доминик Хашек: Да се разплатят с руснаците и да им бият шута!

Легендата на Детройт Ред Уингс - Доминик Хашек, се изказа доста остро срещу руските хокеисти, които играят в шампионата на НХЛ.

"Мисля, че някои руски играчи вероятно няма да харесат думите ми. Не гледайте и не слушайте това. Сигурен съм, че има и други като Овечкин – но всеки, който все още има снимки на Путин в социалните мрежи, да внимава. Това изглежда показва, че той вероятно го подкрепя. Но не знам неговото мнение. Той не каза дали го подкрепя или не", каза чешкият вратар за YouTube канала Bold Talk.

Чехът, който е двукратен MVP на сезона в NHL, като и олимпийски шампион, смята, че руските хокеисти не трябва да се снимат Владимир Путин и други високопоставени лица от Руската федерация.

"Като позволява на руските граждани да играят, НХЛ им позволява да рекламират това, което прави страната им. Дори писах на г-н Гари Бетман с молба да плати на руснаците, да им изплати всичко по последния долар, и те да си тръгнат.
Може ли НХЛ да преживее това? Да, тя щеше да го преживее без никакви проблеми, без никакви проблеми", категоричен е двукратният носител на Купа "Стенли", известен с прякора си Доминатора.

През пролетта на 2022 г. обаче, от Националната хокейна лига обаче заявиха, че е извън политиката и нейните хокеисти играят за клубовете си, с които са подписали договори, независимо от гражданството си.