Лекар за нападението на ваксинационния пункт във Варна: Вандалщина!

Новини
11:01 - 21 Септември 2021
4035
Лекар за нападението на ваксинационния пункт във Варна: Вандалщина!

„Вандалска, груба и просташка проява” - така председателят на Националната пациентска организация д-р Станимир Хасържиев определи нападението над медицински екип в мобилен пункт за ваксинация във Варна.

„Било е застрашено здравето на пациентите, които е можело да се ваксинират. Застрашава се здравето на тези екипи, които са подложени на стрес. На кадрите се вижда една дама, която говори как ваксините могат да ти вдигнат кръвното. Тя не е медицинско лице. Тя работеше по един проект при нас и не можем да я уволним от 8 години, защото имала ТЕЛК, но това е друга тема”, уточни Хасържиев.

По думите му много хора у нас все още се страхуват от ваксините.

„Това е сериозен проблем. Не обвинявам обществото, а обвинявам тези, които трябваше да проведат ваксинационна кампания. Разговаряха ли експертите с хронично болните хора, които се притесняват, че заболяването им ще се обостри при ваксиниране”, пита лекарят.

Случаят коментира и председателят на регионалната колегия във Варна Райна Бояджиева.

„Това, че агресията е била вербална, не означава, че не е престъпна. Всяко лечебно заведение, в което се извършва ваксинация, има разрешително. Линейката е предоставена от район „Здравна инспекция. Лекарите са били от медицински център „Света Клементина”. Колегите ни работят на терен, те нямат охрана. Ще следим дали ще има ефективна присъда, защото в повечето случаи, когато колеги подават сигнали за агресия не се прави нищо”, заяви Бояджиева.