Лекарско безхаберие: Мъж почина пред болница след изписване

У нас
17:19 - 24 Април 2019 (обновена)
21198
Лекарско безхаберие: Мъж почина пред болница след изписване

Възрастен мъж почина пред столичната 5-а градска болница само 30 минути, след като е бил изписан от там като клинично здрав. Историята разказа близък на мъжа в социалните мрежи. Пламен Стойков отива да помогне на приятел за изписването на вуйчо му, който умира броени минути, след като е изписан. 

"Днес, 24 април, в София отидох да помогна на приятел да вземе вуйчо си от 5-та градска, изписан здрав. Болният в момента, в който излезе пред болницата, рухна на земята и зопочна да стене. 30 минути съм се молил някой да излезе да го види, защото видимо не беше добре. След това се обадих на 112, които дойдоха след още 30 мин, като лицето от 112 ме попита за адреса на 5-та градска в София (представете си го само). Забелязах, че виталният статус на човека бързо спада, отново никаква помощ от болницата, която го е изписала здрав", пише възмутен Стойков. 

Оказва се, че пациентът има събиране на вода в белия дроб. Само 2 минути след пристигането на линейката, той е издъхнал на прага на самата болница. Без дори да получи адекватна помощ от клиниката...
"Междувременно една жена излезе от болницата, докато още човека беше жив и каза сърдито, че се преструвал и нищо му нямало. Друга една дама излезе да го разпитва за социалния му статус и дали е осигурен, а той даже не можеше да говори. Никой не му помогна... Умря пред очите им. Моля да се даде гласност на този безобразен случай в навечерието на Великден и да се сезира който трябва за това безхаберие. Много отвратителна история...", казва още свидетелят на нечовешката драма. 
Пред Lupa.bg от Здравното министерство заявиха в сряда вечер, че са информирани за случая и назначават незабавна проверка.

Трупът на мъжа бе покрит пред болницата. Той издъхна, без изобщо да му бъде оказана помощ