Левски сътвори грандиозна евроидиотщина

Спорт
21:45 - 01 Август 2019
11312
Левски сътвори грандиозна евроидиотщина

И под мощното финансово крило на Васил Крумов Божков столичният Левски доказа, че с право носи вече трето десетилетие прякора "футболните идиоти на Европа". Тимът на Петър Хубчев завърши 0:4 в домакинството си с АЕК Ларнака и след 0:3 в първата среща сътвори поредното си унизително отпадане от тотални евроанонимници.

"Сините" бяха подкрепяни от трибуните само от 300 деца поради наказание и направиха всичко възможно да откажат от гледането на футбол най-малките си привърженици. 30-ина фена на гостуващия тим също не успяха да нарушат тишината на "Герена". След мача 300-те деца си тръгнаха със сълзи на очи. А фенове на отбора бясно призоваха: „Сезирайте Агенцията за закрила на детето“ за тормоз над децата ни, осъществен от бездарници, носещи фланелката на Левски“.

Горките хлапета бяха жестоко разочаровани от любимия отбор

Мачът няма какво толкова да се коментира – кипърците бяха безспорно по-добрия отбор и поведоха още в 8-ата минута от дузпа, отбелязана от капитана на АЕК Иван Тричковски. Македонецът отбеляза и останалите 3 гола във вратата на Левски – в 29-ата, в 75-ата и в 82-ата минута. Така 26-кратните шампиони на България напуснаха надпреварата Лига Европа след общ резултат 0:7.

Подобен срам никога не се бе случвал досега в историята на Левски при участието им в евротурнирите, когато става въпрос за сблъсъците от два мача. Кипърците изравниха постижението на Лацио, който държеше еднолично рекорда за най-голяма победа срещу българите на "Герена". През 2009 година "орлите" разбиха Левски със същия резултат на "Герена" в групите на Лига Европа.

Досега най-голямата загуба в два мача на Левски в европейските клубни турнири бе през далечната 1974 година, когато отстъпи с общ резултат 1:7 от Дожа Уйпещ. 45-години по-късно този антирекорд беше съборен от формацията на Петър Хубчев.

Въпреки резила, от управата на Левски не планират да гонят доскорошния треньор на националния отбор. Засега слуховете, че Станимир Стоилов и Наско Сираков се завръщат, са опровергавани от управниците на клуба от софийския квартал „Подуяне“.

Снимки: LAP.bg