Лидерът на СДС предрече победа на ГЕРБ на евроизборите

Двете партии представят днес платформата си за вота на 26 май

Политика
13:09 - 14 Април 2019 (обновена)
1866
Лидерът на СДС предрече победа на ГЕРБ на евроизборите

"Благодаря на всички структури в страната, включително и на СДС, които правят всичко възможно, за да се подготвим максимално добре на предстоящите европейски избори. Нашата платформа показва това, което се припокрива с основните политики на голямото европейско семейство". Това каза зам.-шефът на партията Цветан Цветанов при представянето на политическа платформа на партията за предстоящите европейски избори, които ще се проведат на 26 май.

На събитието в Театър "Азарян" в НДК освен кандидатите за евродепутати, присъстват народни представители, министри от ГЕРБ, членове на партията. Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов се присъедини по-късно към събитието.


"Аз нямам съмнения, че днес ще се представи прекрасна платформа, защото е важно за гражданите да направят информиран избор. Нашата платформа ще привлече максимален брой избиратели. Желая успех и нека да се поздравим с победа на предстоящите избори", обърна се и Румен Христов, председател на СДС. Синята формация участва в обща листа с ГЕРБ.

На евровота ГЕРБ и СДС ще получат подкрепа от „Обединени земеделци”, която бе скрепена с подписването на споразумение. От ГЕРБ вече представиха миналата неделя и слогана на предизборната си кампания, който гласи: „Европа ни чува”.


Ще представим резултатите от управлението си, но ще кажем и какви са ангажиментите ни - на ГЕРБ и на кандидат-евродепутатите, показваме това, което се припокрива с основните приоритети на ЕНП, посочи днес Цветан Цветанов, председател на Националния предизборен щаб на ГЕРБ. Той припомни, че страната ни е външна граница на Евросъюза и темата за миграцията е от изключително значение.

В момента 17-те кандидати за евродепутати представят приоритетите в отделните сектори от платформата.


Очаквайте още подробности!