Ливърпул с по-тежки мачове от Сити в битката за титлата и пряк дуел между претендентите

Гражданите все още водят с 4 точки пред Мърсисайдци, но и имат един двубой повече

Спорт
17:45 - 15 Март 2022
1260
Ливърпул с по-тежки мачове от Сити в битката за титлата и пряк дуел между претендентите

Манчестър Сити се издъни при гостуването на Кристъл Палас, а битката за титлата в Англия предстои да навлезе в заключителната си фаза. Гражданите водят с 4 точки пред Ливърпул, но и имат един мач повече, което, чисто математически, може да означава реална разлика една точка между двата отбора.

„Има още много мачове. Трябва да спечелим много мачове, но начинът, по който играхме срещу Палас, не лош. Изиграхме добре мача, но не успяхме да победим“, каза след срещата Пеп Гуардиола.

Може би е твърде рано да се каже къде съперниците могат да загубят точки, но ще обърнем внимание на програмата, която имат Сити и Ливърпул до края на шампионата.

„Гражданите“ имат отложено домакинство с Брайтън, което трябваше да се играе на 19 март, но ще се състои малко по-късно заради двубоя от ФА Къп срещу Саутхемптън.

Разбира се всички погледи ще бъдат приковани в Англия на 10 април когато е дербито между двата отбора. Дотогава тимовете нямат много мачове и реално ще влязат в срещата близо един до друг.

Програмата на Манчестър Сити:

Манчестър Сити – Брайтън (още няма дата)

Бърнли – Манчестър Сити

Манчестър Сити – Ливърпул

Уулвърхемптън – Манчестън Сити

Манчестън Сити – Уотфорд

Лийдс – Манчестър Сити

Манчестър Сити – Нюкасъл

Уест Хем – Манчестър Сити

Манчестър Сити – Астън Вила

Ливърпул също има един мач, който се отлага заради двубой от ФА Къп. Това е дербито с Манчестър Юнайтед на Анфийлд. Още тази седмица „мърсисайдци“ ще наваксат изоставането с един мач, но гостуването на Арсенал не е от най-лесните.

Програмата на Ливърпул:

Арсенал – Ливърпул

Ливърпул – Манчестър Юнайтед (няма дата)

Ливърпул – Уотфорд

Манчестър Сити – Ливърпул

Астън Вила – Ливърпул

Ливърпул – Евертън

Нюкасъл – Ливърпул

Ливърпул – Тотнъм

Саутхемптън – Ливърпул

Ливърпул – Уулвърхемптън

На пръв поглед Ливърпул има повече подводни камъни в програмата си, но не винаги предварителните очаквания се покриват с действителността.