Лорер за Руди Гела: Убеден съм, че до година ще напусне новата си партия

Политика
21:23 - 26 Май 2023
5053
Лорер за Руди Гела: Убеден съм, че до година ще напусне новата си партия

До една година Радостин Василев ще напусне партията, която създава сега - тази прогноза направи бившият министър на иновациите и настоящ депутат от "Продължаваме промяната" Даниел Лорер.

"Аз съм убеден, че в рамките на една година той ще напусне партията, която създаде сега, коментира депутатът", каза Лорер в ефира на БНТ.

Той обясни, че партньорските служби имат притеснения от руско влияние у нас във връзка със записа, който по-рано днес Василев пусна пред медиите. За него той твърди, че се чува как съпредседателят на "Промяната" Асен Василев уверява членовете на ПП, че ще сменят шефовете на службите със свои хора, съгласувани с чужди посолства.

"Искрено вярвам, че от днес нататък шансовете са по-добри", отговори той на въпрос дали ще се състави редовен кабинет.

По отношение на съгласуване на служби, не мисля, че такова нещо се е случвало, каза той. Попита обаче защо от ДАНС са звънели посред нощ на Василев, за да му предлагат закрила.

За чистка в администрацията въпросът е по-актуален за президентството, каза Лорер. Той обясни, че по време на служебните кабинети са били освободени много хора с доказани качества.