Любка Качакова продава чиния боб за 15 лв., кюфтето е „само” 7,90

През ключалката
15:30 - 16 Декември 2020
28971
Любка Качакова продава чиния боб за 15 лв., кюфтето е „само” 7,90

Позабравената Любка Качакова добре е монетизирала флирта с политиката. Бившата зам.-министърка в два кабинета – първо на икономиката при Симеон Сакскобургготски и след това на околната среда и водите при Тройната коалиция, върти супер скъп хотел в родопското с. Гела, разкри Lupa.bg.

Любка Качакова очевидно печели добре, защото обикаля най-скъпите туристически дестинации

Hotel Gela & Spa, официално собственост на „Винара” ООД, в която Любка Качакова вече е продала дяла си от 50%, е разположен сред невероятната природа на Родопите на около 50 км от Смолян.

Мястото, обаче, е само за хора с дълбоки портфейли, защото цените са непоносимо високи. Например порция агнешко по специална рецепта струва 30 лева, класиката в родопската кухня – смилянският боб яхния, е ночно 14,90 лв., кюфтето – „само” 7,90, салатата от белени домати – 9,90, а пилешката супа – 8,50 лв.

Интересен момент е, че хотелът е заел сградата на местното... читалище, което било изгоряло? На кого му притрябвали самодейци, хора и ръченици? Бизнесът е на първо място, затова фамилията на Качакова превърнала читалището в суперлуксозен СПА център с джакузи, вани за масажи, спортна зала, кафене и още много глезотии.

В рая, направен не за простосмъртни, нощувките също са на 5-звездна цена - 279 лв. струва най-евтината стандартна стая, а лукс апартаментът, достатъчен за семейство с две деца, се наема срещу 425 лева за една нощ.

Бившият зам.-министър на екологията и нейният съпруг Петьо редовно обитават базата, с която се сдобиват през 2002 г. благодарение на тогавашната кметица Калинка Драганова. Мястото се харесва на младото семейство и те решават да инвестират пари в единствения хотел в селото, пише и „Уикенд”.

Ако се вярва на мълвата, „апетитите” на фамилията се увеличават с всяка изминала година. Преди време кумът на Качакова - Кирил Асенов, получил сертификат за изграждане в близост до Гела на мегакурорт с десетки писти, ски влекове, лифтове и хотели.