Любо Ганев втрещи феновете: Простреляха ме в Бразилия

Волейболистът станал жертва на гангстери

Новини
21:40 - 09 Октомври 2024
8596
Любо Ганев втрещи феновете: Простреляха ме в Бразилия

Любо Ганев впечатли спортните фенове с участието си в подкаста „Код Спорт“ на журналистите Красимир Минев и Владимир Памуков. Легендата разказа как стартира с волейбола, както и за много преживяния от бляскавата си кариера.

„От деня, в който започнах да играя волейбол, до този, в който приключих, беше забавление", разказа Ганев.

"Никога не съм усещал волейбола като професия. Вярно е, много пари съм изкарал с топката, наистина. При всяка атака на мрежата се забавлявах като малко дете. Когато изкарах диплома за треньор от НСА, казах: „Колеги, от днес ще ми викате професоре Ганев , както се обръщате към треньорите в Италия. Ето ми я дипломата преведена – треньор по волейбол.

Легендарният специалист Силвано Пранди отвърна: „Край! Щом Любо изкара диплома, значи ми е време да се отказвам!“ Нещата, които съм научил от него като тактика обаче ги разбрах чак, когато отидох в Гърция. На тренировка ме караше да забивам на различни места, че вече съперниците ме били разучили. Аз му казах: „Професоре, след като дори аз не знам къде забивам, как те ще знаят?”.

При едно от многобройните си пътувания Ганев става жертва и на гангстери. „Един стреля в земята уж да ме уплаши", продължи Любо. "Улучи ме в палеца, точно под нокътя. А аз като Том и Джери – подскочих във въздуха и дим да ме няма", разказа още гигантът.

Ганев разкри и как е направил първия си рекорд. „Веднъж преди мач в съблекалнята донесоха една тава с тирамису за след мача – смее се Любо. - Но… Бам, бам и половината я изядох. Треньорът ме попита как ще играя след това. Отвърнах му: „Не само ще играя, но ще ги убия!“ Тогава направих първия си рекорд.“

Една от марковите истории на легендата е как лекарят на националния отбор минал рано сутринта да премери кръвното и пулса на състезателите, докато спят на лагер на Белмекен.

"Бях се прибрал преди пет миути след дискотека във Велинград и му казах да ме остави на мира. На закуска той докладва как Любо Ганев е перфектно възстановен, а Димо Тонев сигурно не е спал и не е окей. Димо му изкрещя: „Докторе, да се махаш оттук! Аз спах неприбудно, а Любо се прибра преди 5 минути! Къде е възстановен?…”.