Любо Младежа: Кога ще дадете отчет къде потънаха парите?

Пагубно за Левски ще е, ако скоро не се намери генерален спонсор, твърди лидерът на Сектор "Б"

Спорт
14:16 - 02 Август 2020
1510
Любо Младежа: Кога ще дадете отчет къде потънаха парите?

Един от лидерите на агитката на Левски - Любомир Костадинов, известен във фенските среди като Младежа, постоянно изразява недоволството си от случващото се на "Герена". Той търси правдата и задава въпроси, отправени най-често от профила му във фейсбук.

Младежа поиска обяснение от изпълнителния директор Павел Колев къде са потънали средствата, събрани за каузата на сините.

"Колев, кога ще дадеш отчет, къде отидоха парите, които се събраха от левскарската общност за спасяването на Левски (2,6 милиона лева)?", написа Костадинов.

"Ето, точно сега в този критичен момент, е време групата на Ултрас Левски да поеме, най-накрая отговорността и превилегията да спасят Левски!

На последната среща между ръководството на ПФК Левски и представители на различни фенски организации и сдружения беше обяснено текущото състояние на клуба.

Най-обнадеждаващото нещо е, че от 1 август влиза в сила драстично редуцираният бюджет на клуба и по този начин ще спре главоломното нарастване на нашите дългове въз основа на сериозните финанси, с които ПФК Левски разполагаше до януари тази година. Именно по този начин ролята на феновете ще стане още по-ключова, защото в процентно отношение сумата, която всички ние заедно генерираме в помощ на любимия си клуб, ще се покачи неимоверно.

Темата за генерален спонсор беше широко обсъдена и стана ясно едно нещо - към момента такъв няма, няма яснота дали скоро ще има и ще бъде пагубно за нас, ако продължаваме да чакаме. Точно затова отправихме критика към ръководството за "проспаните" два месеца, защото на синята общност бе дадено едно привидно спокойствие, че нещата са наред, а те всъщност не са. В този ред на мисли призовахме УС на ПФК Левски и всички присъстващи фенски представители да възобновим по най-бързия начин кампаниите и в частност това, което от февруари насам стана патент на сините фенове - месечната вноска към НАП.

Друга много важна текуща кампания е тази за абонаментните карти за сезон 2020/21. Ще си позволим да използваме някои цифри, за да оборим мненията, които витаят в пространството, че засега тя върви твърде слабо. До голяма степен тези твърдения са на базата на над 6500-те продадени за изминалия сезон, но нека не забравяме, че около 5500 от тях бяха за полусезон и съответно на половин цена.

Реалността е, че на база сравнение в периода 01.07-31.07.2019 и 01.07-31.07.2020 увеличението е 50%, а именно от ~1000 на ~1500! Това е една отлична предпоставка за ударно стартиране на новата седмица, съвпадаща с новия месец, съответно получаване на заплати и една добра възможност феновете да си закупят абонаментна карта преди началото на сезона!

Също много радващо е, че програмата за членство към клуба е почти завършена. От споделеното стана ясно, че ще има различни категории, включващи карти на символична цена и такива с по-висока стойност. С настъпването на 01.08 се отваря и трансферният прозорец в редица европейски държави, което не е тайна, че е едно от нещата, от които се очаква по-сериозен приток на свежи пари в клубната каса".