Любовна вендета: Андролова хапела Радев заради Боян Чуков

Ексклузивно
13:19 - 26 Февруари 2021
7471
Любовна вендета: Андролова хапела Радев заради Боян Чуков

Фрапиращата неприязън на журналистката Калина Андролола към президента Румен Радев има своята съвсем конкретна причина, научи Lupa.bg. Провокативната Андролова е един от най-ожесточените хейтъри на държавния глава още от началото на мандата му.

На какво обаче се дължи това? Близки до обкръжението на президента разказаха пред Lupa.bg, че

още преди да встъпи в длъжност той бил обещал на Калина да назначи на работа в президентството нейния спътник в живота Боян Чуков. Впоследствие обаче се разколебал и така и не взел експерта по национална сигурност на „Дондуков” 2.

Тази постъпка обаче отприщила гнева на Андролова и оттогава тя не можела да понася Румен Радев. Свързващото звено между двамата пък се явявал Васил Александров, който беше издател на сп. „A-specto”. Преди да го закрият през лятото на 2018 г., главен редактор на изданието беше именно Калина Андролова.

„Ако си спомняте, първоначално Андролова бълваше хвалби за президента в „A-specto” - колко е мъдър и велик, а след това започна да го плюе. Защо – защото той беше обещал да вземе Боян в президентството, а не го взе. И тогава Васил Александров - който плащаше и за предизборните кампании на президента, и за A-specto” - спря парите”, разказаха пред Lupa.bg очевидци на събитията.

Интересното е, че Румен Радев не е единственият, взет на мушката от журналистката. Другата й любима мишена е Корнелия Нинова, която тя критикува и иронизира от години. В резултата на това преди дни стана ясно, че лидерката на БСП е завела дело срещу Андролова.