Любовник на Лили Иванова взе плажа на Лозенец за 20 години

Общество
13:22 - 08 Юли 2020
15092
Любовник на Лили Иванова взе плажа на Лозенец за 20 години

Три морски плажа по Южното Черноморие имат нови концесионери след днешното заседание на Министерски съвет. Става въпрос за „Малък плаж“ Лозенец, „Делфин“ в Несебър и „Обзор-Централен“.

Най-любопитен е новият концесионер на ивицата в Лозенец. Дружеството „Ендевър Лозенец Фест“ ДЗЗД не подлежи на регистрация в Търговския регистър, но справка на Флагман.бг показа, че има няколко фирми с подобно наименование – „Ендевър Кънстракшънс груп“ ЕООД, „Ендевър Ентъртеймънт“ ООД, „Лозенец Фест“ ООД и зад всички тях стои известният импресарио Димитър Тодоранов, бивш любовник на примата Лили Иванова.

Димитър Тодоранов на фона на станцията на Върховния административен съд, която тероризира денонощно с високите децибели на своята „Хасиенда“

Няма никакви съмнения, че той е силният човек в консорциума, който е спечелил търга за плажа. Тодоранов е бивш каратист, многократен национален и балкански шампион. Той е собственик на хитовото заведение „Хасиенда бийч“. Тодоранов сам признава, че се познава с премиера Бойко Борисов от дълги години, но твърди, че вече не поддържали връзка. Преди време Тодоранов беше гадже и на щерката на милионера Николай Гигов - Ели.

„Ендевър Лозенец Фест “ ДЗЗД се задължава за целия срок на договора за концесия от 20 години да осигурява чадър и шезлонг на цени до 10 лева с ДДС. Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 5 710,51 лв. с ДДС.

„Валто Трейд“ поема за 20 години плаж „Делфин“ в Несебър. Компанията е била собственост на Валентин Вълков до 2 юни т.г., а след това дяловете в дружеството придобива Николай Йорданов Господинов, който е едва на 23 години. Неслучайно и седалището на фирмата е в „Студентски град“, блок 55

„Валто-Трейд“ ЕООД се задължава за целия срок на договора да осигурява чадър и шезлонг до 10 лв. с ДДС. Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 33 388,73 лв. с ДДС.

Третата компания „Самър-М“ ООД ще стопанисва плажа „Обзор-Централен“.Дялове в нея има Ивайло Миронов Маринов и „Терра фуудс“ на Тодор Бургуджиев, изп.директор на „Екопакт“. „САМЪР М“ ООД се задължава за целия срок на договора за концесия от 20 години да предоставя цена за чадър и шезлонг в размер до 8 лв. с ДДС. Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 175 712,06 лв. е ДДС.