Люси Дяковска пее "Аве Мария" с Плевенската филхармония

Празничният концерт ще е на 13 декември в родния град на певицата

Култура
13:17 - 23 Ноември 2021
2493
Люси Дяковска пее "Аве Мария" с Плевенската филхармония

Популярната певица Люси Дяковска е солист в празничния концерт на Плевенската филхармония "Аве Мария", който привлича интереса на публиката в навечерието на Коледа и Нова година, съобщиха от филхармонията.

Музикалното събитие ще премине под диригентството на маестро Димитър Косев - носител на престижното национално отличие "Млад музикант на годината". В предстоящия концерт ще участва и професионалният плевенски смесен хор "Гена Димитрова" с диригент Анелия Дечева.

Люси Дяковска представи за първи път в родния си град Плевен концерт под мотото "Аве Мария" в края на 2018 г. Тогава певицата разказа, че програмата с песни-шедьоври за Коледа и Нова година от цял свят, е създадена по нейна идея като съдържание и аранжименти. Тя разкри, че симбиозата на сцената с диригента Димитър Косев, с оркестъра на Плевенската филхармония и общинския хор "Гена Димитрова", е завладяваща.

"Аве Мария” – молитвата, която отправяме към святата Божия майка, е подаръкът на Люси Дяковска за Коледа и Нова година за родната публика. Емблематични песни за Рождество Христово и Нова година от всички краища на света, музикални шедьоври от Италия, Франция, Англия, Америка, България, Русия, истории за любов и надежда подгряват празничното настроение и разказват приказка, в която всеки иска да е главен герой.

Предстоящият празничен концерт "Аве Мария" ще бъде представен в зала "Емил Димитров" на читалище "Съгласие 1869" на 13 декември от 19.00 часа.

За удобство на посетителите ще има мобилна лаборатория за бързи безплатни антигенни тестове на нуждаещите се почитатели на музиката.