Лют скандал между Яне Янев и Александър Манолев

Лидерът на РЗС обвини бившия зам.-министър, че е феодализирал Сандански, той контрира: Не сте наясно със сексуалната си ориентация!

Политика
09:20 - 23 Април 2019
5855
Лют скандал между Яне Янев и Александър Манолев

Лют скандал избухна в ефира на Би Ти Ви между лидера на РЗС Яне Янев, който отдавна не се бе появявал публично, и бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолев, подал оставка заради „Апартаментгейт“.

„В България трудно се говори истината. Реших, че в един момент е по-добре да се оттегля и да бъдат страничен наблюдател. Така човек по-ясно преценява какво се случва в държавата“, заяви Янев, който бе съветник на премиера Бойко Борисов. В момента предимно живея и работя в Сандански, допълни шефът на РЗС.

Преди 9 години лично аз извадих апартаментите на Цветан Цветанов, припомни той. „Тогава се надигна вой срещу мен. Сега голяма част от медиите работят по моя модел. Аз съм показал на обществото как трябва да бъдат вадени информациите за имотите. Тогава извадихме на бях свят неоспорими доказателства, че Цветанов не е имал доходи, за да притежава тези апартаменти и тази информация отиде в НАП. Тя обаче беше потулена“, заяви Янев.

„Висшите етажи на властта мога да ги коментирам, ако имам 2-3 часа телевизионно време, защото ще го направя професионално, а не както го прави КПКОНПИ аматьорски. Виждал съм как се разследват подобни казуси в Израел. Виждал съм ИТ технологии, които разследват случаите на корупция по високите етажи на властта. Човешката намеса е сведена до минимум“, обясни лидерът на РЗС.

По думите му председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев е част от висшите етажи на властта и не би могъл да разследва подобни случаи.

По отношение на имотните на Александър Манолев, той беше феодализирал моя роден град Сандански.

„Мистериозно Манолев се сдобива с къща в парка на Сандански заедно с кмета Котев. Манолев и семейството му живее там и всички го знаят. Той привиква хора там. Как някой си е позволил да реже вековни чинари? Къщата е построена така, както последният водопровод за минерална вода в града през фирмата на кмета и майка му. Незаконно е захранен с минерална вода имотът на Манолев и хотел в града“, коментира Янев.

Александър Манолев

Александър Манолев се включи по телефона и коментира думите на Яне Янев. „Няма по-красноречив начин да стане ясно откъде идва атаката срещу мен. Партията на господина е напълно забравена на национално ниво и е на път това да се случи и на местно ниво. Цялото ми семейство сме потърпевши. Човекът, който не е наясно със своята сексуална ориентация, е седнал да раздава морални оценки. Вярно ли е, че е подсъдим и е фалшифицирал подписите на свои роднини и е навлязъл в църковен имот? Атаките му се дължат на това, че спрях всички негови незаконни практики. Той ще бъде политически труп при следващите местни избори“.

Манолев отрече въпросната къща да е негова. „Посещавал съм тази къща като турист и съм си плащал за това“, категоричен бе бившият зам.-министър.

"Не мога да ви кажа дали е проверявана като къща за гости. Тя стартира като съвместен проект между мен и Ана Димитрова. След построяването й пътищата ни се разделиха. Аз съм участвал до голяма степен в изграждането с различни контакти. Аз съм финансирал това момиче със 700 000 лева.

15 години преди да вляза в политиката съм работил в някой от най-големите международни частни компании в България. В някои от тях годишната ми заплата е надвишавала 100 000 лева. Имал съм и частен бизнес, платил съм стотици хиляди левове данъци и това е проверимо", обясни Манолев. Той отрече твърденията, че е прехвърлил имота на непълнолетно момиче. "Има отстъпено право на строеж, след като тя е станала на 18 г. Това е било 2013 или 2014 г., когато тя е била на 20 г. тогава", заяви той. Манолев призова да се изчака да приключат проверките.

"Подадох си оставката, защото при много по-малки съмнения при мои колеги те го направиха, счетох за нужно, че трябва да го направя и аз", завърши Манолев.

"Тези хора са се самозабравили и говорят абсолютни лъжи. Този човек демонстрираше лукс, какъвто нямат арабски шейхове. Аз се гордея с корените си. Ходя с гордо вдигната глава. С фамилни средства сме реставрирали църква", коментира Янев.