Мъглата се вдига, температури бавно продължават да падат

До края на месеца обстановката ще е обичайна с параметрите на есента. Изгледи за валежи има около 25 октомври

Общество
12:38 - 13 Октомври 2024
7021
Мъглата се вдига, температури бавно продължават да падат

След вдигането на мъглите в някои ниски части на страната, неделята ще е преобладаващо слънчева, с незначителна облачност. Дневните температури с леки колебания ще се запазят в диапазона 17-22 градуса, информира Нова тв.

По планините ще духа осезаем вятър във високия пояс и максималните температури ще са от 7 градуса по върховете до 15 в ниските планински и предпланински райони. Предстоящата седмица ще е спокойна с усещане за златна есен.

В началото на периода температурите ще са до 24 градуса. От сряда нататък от североизток ще захладнее. Призори термометрите ще падат до едноцифрени стойности с предпоставки за слана. Денем ще се задържат около и под 20 градуса.

 
Облачността ще е променлива, с колебливо есенно слънце. Повече облаци с валежи се очертават в средата на предстоящата седмица – дъждът обаче ще е незначителен като количество и само в източните райони.
 
До края на месеца обстановката ще е обичайна с параметрите на есента. Изгледи за валежи има около 25 октомври.

С преминаването на фронт, в дните след това ще захладнее още малко – сутрин температурите ще са около и малко над нулата, денем – до 10-12 градуса.