Майка на бебе с Covid-19 призовава: Ваксинирайте се!

Здраве
08:08 - 21 Януари 2022
4269
Майка на бебе с Covid-19 призовава: Ваксинирайте се!

Пост във Facebook, написан от COVID отделение, провокира много коментари в мрежата.  Авторът е майка на  дете на година и три месеца с COVID-19, което е в инфекциозна болница в Пловдив.

Ива Чичанова пише: "Дойде и моят сблъсък с COVID-19! Докопа най-беззащитното у дома - бебенцето! Нека всички, които лъжат, че децата го карат леко, да дойдат в инфекциозна болница да видят колко им е леко.....и факти - с ваксините, които имам, карам COVID-19 с лека хрема и нищо друго. ….Почвам много, ама много да се дразня от глупостите, които дрънкат за ваксините, без да си имат идея за какво става въпрос и да се правят на лекари и учени. …Къде е сега Мангъров да ми лекува детето? Блещи глупости по телевизиите, за политическа изгода, а негови колеги изнемогват да спасяват животи”.

В ефира на „Здравей, България” Ива Чичанова разказа, че тя и съпругът й са ваксинирани и с бустерна доза. По-големият син в семейството също е имунизиран. Малката Мария развила симптоми на заразата на четвъртия ден и се наложило да бъде приета в болница. 

"Очкаваме резултатите от изследванията и се надявам след това да ни пуснат за домашно лечение", посочва Ива. 

По думите й тя, съпругът й и синът й са позитивни за COVID-19, но нямат симптоми и се чувстват добре.