Майкъла: ЦСКА е шампион на 80%

Левски тръгна нагоре, но от мача с нас пак ще влезе в криза, заяви бившият футболист на червените

Спорт
12:43 - 06 Март 2023
1254
Майкъла: ЦСКА е шампион на 80%

Бившият футболист и директор на ЦСКА Георги Илиев изрази мнението си относно последните събития в родния футбол.

"ЦСКА приближава шампионската титла! На 80% ще станем шампиони. Лудогорец много свали нивото, това не е онзи Лудогорец от предните години. Може да се каже, че Лудогорец слезе на нивото на останалите в българския футбол. Да паднеш от Пирин насред Разград... На едните бюджетът им е един милион, а на другите - 40 милиона. Е, за какво говорим? Очевидно този Шимунджа трябва да бъде сменен. За мен беше грешка и привличането на Тодор Неделев - в Пловдив той е сериозно име и си тежи на мястото, но в Лудогорец е почти "г-н Никой". Няма я агресията у Лудогорец, играят ей така - ако нещо стане, стане.

Ако бяхме победили Локомотив (Пловдив), сега щяхме да водим с шест точки на върха и щеше да е още по-добре. Никой обаче не ни е виновен, че не бихме на "Армията". Вкарваш си дузпата и край, всичко приключва. За мен помощникът на Илич сбърка, че извади Назон към 80-ата минута.

Срещу ФК ЦСКА 1948 няма да е лесно, но няма да е и много тежко. Не виждам да имаме някакъв сериозен проблем с ФК ЦСКА 1948. Добър отбор са, но за това 0:6, което се получи в "Надежда", са си виновни от Локомотив (София). Какви претенции можеш да имаш, когато те бият с шест гола, не знам. От друга страна като имаш претенции за нещо, трябва да играеш на Националния стадион, а не в Бистрица. Мачът с ФК ЦСКА 1948 трябва да се играе на "Васил Левски", а не в Бистрица. Там играе Витоша (Бистрица), а ЦСКА на "Армията" и "Васил Левски". Там побеждавахме шампионите на Англия, Испания, Германия, Франция. Бяхме шампиони и играехме с най-силните в Европа, за ЦСКА мачовете с Левски не бяха от значение, ние не ги брояхме.

За Левски ще кажа, че ще тръгнат полека-лека нагоре. Нормално е, щом създаваш положения, ще дойдат и головете, не може само да губиш точки. Направи ми впечатление, че когато поведоха на Хебър (Пазарджик), левскарите започнаха да се радват все едно вкараха гол на полуфинал в Шампионската лига. То беше радост, то беше чудо. Но нормално - в криза са, трябват им точки. Ще дойде мачът с ЦСКА, пак ще влязат в криза. Да, миналата година ни биха заслужено, но ние бяхме безобразни", каза Георги Илиев пред "Спортал".