Майката на бизнесмени преметната със стент в сърцето

Здраве
17:08 - 25 Септември 2019
7866
Майката на бизнесмени преметната със стент в сърцето

Лекари от столична болница излъгали майката на трима петрички бизнесмени, че и е поставен стент на сърцето.

Измамата обаче лъснала, след като на възрастната жена отново й станало зле и потърсила услугите на медици, но този път в Националния кардиолигичен център в София. Оказала се, че дамата няма никакъв присъден стент.

За измамата сигнализирали наследниците на петричанката, познати като успешни предприемачи. Големият е собственик на хотел в Банско, средният развива успешен бизнес с продажбата на меса и има два магазина, а най-малкият е бил в ръководството на партията на Радан Кънев и директор на военните заводи в Казанлък.

Мошениците медици обаче прибрали не малка сума пари за т.н. интервенция по поставянето на стента, призна единият син, който не пожела да бъде споменавано името му. Той огласи скандалният случай, който е от преди година, след  като темата със стентовете влезе в дневния ред на обществото покрай скандалния случай с лекаря от Пазарджик Петър Лазов, докарвал си заплата от 57 000 лева на месец от ненужното поставяне на стентове на здрави пациенти.

Жената, за щастие, е добре, но била дни наред на лечение в Националния кардиологичен център, където действително й поставили стант на една от сърдечните аорти.

Нейният брат починал от инфаркт, мъжът дълги години бил началник на митница „Кулата” по времето на премиера Иван Костов.