Македонски журналист: Трагедията на "Струма" вече се политизира

Новини
12:47 - 29 Ноември 2021
1604
Македонски журналист: Трагедията на "Струма" вече се политизира

Трагедията на "Струма" вече започна да се политизира в Република Северна Македония. Въпреки че продължава да се търси отговорност от институциите, засега няма поета такава от страна на властта.

Единствените отстранени от длъжност остават тримата гранични служители. Това сподели журналистът от югозападната ни съседка Йовица Пауновски. „Като пътници не е наша работа да проверяваме дали туристическата агенция работи надлежно“, коментира една от дискусионните в Скопие теми Пауновски пред БНР.

Много въпроси продължават да не получават отговори, като например къде са били останалите три автобуса - според една от версиите само катастрофиралият автобус е минал по магистрала „Струма“, а останалите са избрали друг маршрут, казва още Пауновски.

Втората версия е, че останалите три автобуса са минали преди него и практически той е бил последен.

Остава и въпросът какво е причинило самата експлозия – ключов момент, за да имаме толкова голям брой жертви, посочва журналистът в предаването „Преди всички“. Йовица Пауновски подчерта, че в момента представителите на медиите в РСМ получават много повече отговори от българските институции, отколкото от техните.