Макрон "инструктира" как да се ползват студентските карти

Снимка на френския президент като млад предизвика объркване в университета в Нантер

Свят
10:52 - 27 Юли 2019
2329
Макрон "инструктира" как да се ползват студентските карти

Снимка на френския президент Еманюел Макрон като студент се появи в инструкции за начина на употреба на студентските карти, разпратени до студентите от университета в Нантер във Франция, пише в. "Фигаро".

В началото на месеца на всички новоприети в учебното заведение бил разпратен имейл, в който се съдържали указания как да се използва студентската карта. В имейла имало и примерен модел на студентска карта. Обикновено на него фигурирала снимка на непознат човек. Но този път бъдещите първокурсници били изненадани да открият снимката на Макрон като млад с буйна коса.

Макрон наистина е учил философия в университета в Нантер от 1999 до 2001 г., преди да постъпи в Националното административно училище, подготвящо висши държавни кадри.

От университета в Нантер поясниха, че става дума за грешка, а не за нарочно действие с цел да се изтъкне, че Макрон е учил там. Примерната студентска карта с лика на президента като млад е била използвана за вътрешен тест на системата за отпечатване на карти и не е трябвало изобщо да бъде пращана на студентите. Сега им е бил пратен нов имейл с примерна студентска карта с лика на напълно непознат човек.