Макрон за убийството на 4-има полицаи: Истинска драма

Полицейският служител, който уби с нож своите колеги, е приел исляма преди 18 месеца

Новини
22:32 - 03 Октомври 2019
2116
Макрон за убийството на 4-има полицаи: Истинска драма

Президентът на Франция Еманюел Макрон нарече истинска драма смъртта на четирима полицаи, убити днес от техен колега в полицейската префектура в Париж, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Макрон отиде в префектурата, за да "изрази своята подкрепа и солидарност с всички работещи там", гласи декларация на президентството.

Полицейският служител, който уби с нож четирима свои колеги - трима мъже и една жена - и след това бе застрелян от полицай, е приел исляма преди 18 месеца, предаде Франс прес, като се позова на информирани източници.

45-годишният административен служител в префектурата, е роден в Мартиника, на Френските Антилски острови. Работел е като електронен инженер в разузнавателния департамент на префектурата.

Нападението бе извършено вътре в сградата, където се помещават няколко големи дирекции на парижката полиция, близо до катедралата "Нотр дам".

Следователите се опитват да установят мотивите за кървавото нападение в полицейската префектура, каза прокурорът на Париж Реми Ейц. "Извършват се обиски в жилището му и в следващите часове предстоят още следствени действия, разбира се", продължи прокурорът. Той добави, че парижката прокуратура поддържа постоянна връзка с прокурорите за борба с тероризма, които поемат случаите с подозрения за тероризъм, но засега тя се занимава с този случай. ТАСС цитира телевизия Бе Еф Ем, че властите са арестували жената на нападателя.