Манчини: Дузпите винаги са жестоки

Сега трябва да съберем всички останали ни сили за финала, убеден е наставникът на Италия

Спорт
08:25 - 07 Юли 2021
1862
Манчини: Дузпите винаги са жестоки

Националният селекционер на Италия Роберто Мартини бе изключително щастлив от победата на неговия тим на Испания и класирането за финал на Евро 2020. Той не спести похвалите си за играчите на "скуадра адзура", но също така се изказа доста ласкаво за тима на съперника.

Манчини бе категоричен, че дузпите винаги са жестоки за един от двата участника в тях и допълни, че сега футболистите му трябва да съберат всички останали сили в себе си за предстоящия финал.

"Дузпите са жестоки. Испания са труден съперник. Те са страхотен отбор, който игра наистина добре. Ние не се представихме по начина, по който обикновено го правим. Ние обаче се борихме здраво.

Създадоха ни доста проблеми с включването на Мората. След това обаче ние успяхме да се съвземем и не рискувахме много. От самото начало знаехме, че те са майстори на притежанието на топката.

Затова и ни създадоха проблеми. Футболните отбори обаче не може само да атакуват, а трябва и да се защитават. И двата тима имаха положения. Поздравявам всички момчета, защото те повярваха във всичко това още преди три години. Все още нищо не е приключило. Трябва да съберем сили, или каквото е останало от тях и да се подготвим за финала", каза Манчини.