Манолова категорична: Няма да правя партиен проект

Ще създам гражданска инициатива за борба за демократичните ценности, обясни бившият омбудсман

Политика
10:27 - 06 Ноември 2019
1675
Манолова категорична: Няма да правя партиен проект

„Няма да правя партиен проект”, заяви Мая Манолова в студиото на „Тази сутрин”. Въпреки това тя не иска да разпръсква гражданската енергия, акумулирана на изборите, затова ще създаде „гражданска инициатива върху основата на основните демократични ценности”, която да се бори за честни избори и основните свободи на гражданите.

„Доволна съм от изборите и съм удовлетворена. Видяхме страха на властта и как работи машината за фалшификации и манипулации. Победиха ни с много малко”, каза Манолова, която загуби на балотажа за кметското място в София от Йорданка Фандъкова.

Тя е категорична, че ще касира изборите и ще подаде жалбата в законовия срок, в момента нейният екип анализира изборните протоколи.

„Ще докажем в съда несъответствие между изборните протоколи и тези, които са публикувани. Пликовете с протоколите бяха отваряни от сътрудници на комисията, които са вписвали и дописвали”, каза Манолова.

Според нея сред нарушенията е наличието на празни протоколи, попълвани по думите й в полза на ГЕРБ впоследствие. 

 „Най-важният знак и послание на тези избори е, че едноличната власт може да бъде победена”, смята Мая Манолова.

Самата тя обаче отказа да разкрие за коя листа с общински съветници е гласувала, като заяви, че е подкрепила тази, която е предлагала промяна.