Първо в Lupa.bg: Слави прави коалиция с Мая Манолова?

Дългия ухажвал загубилата кандидат-кметица на София преди изборите

У нас
12:31 - 05 Ноември 2019
7800
Първо в Lupa.bg: Слави прави коалиция с Мая Манолова?

Председателят на "Няма такава държава" Слави Трифонов готви коалиция с бившата омбудсманка и загубилата кметските избори в София Мая Манолова.

Манолова бе първата гостенка в новата му телевизия "7/8 ТВ", а днес при подаването на документите за регистрация в Софийския градски съд на политическия проект на Дългия, заместникът му Тошко Йорданов не изключи евентуален сценарий за общ план с бившата соцактивистка. Все пак той се застрахова, като обясни, че все още е твърде рано да казват каква ще бъде политиката на партията, както и че било рано да се каже със сигурност за коалиции.

Запитан защо точно Манолова е била първа гостенка на предаването му "Студио Хъ", сценаристът уточни, че поканата дошла естествено заради резултатите от надпреварата в столицата, а и защото Фандъкова се била изявявала в редица медии.

По информация на Lupa.bg обаче Трифонов е започнал да ухажва Манолова и хора от щаба й още преди старта на предизборната кампания през септември. Тогава имало и разговори между тях, които обаче не станали публични именно предвид битката за кметския стол.

Не е случаен и тонът, с който протече разговорът между Йорданов и Манолова в студиото на предаването му - а както и зрителите са забелязали - комфортно топъл, на "ти" и без каквито и да е остри въпроси от страна на водещия за представянето й в кампанията и за бъдещите й политически планове. Когато я попита за евентуална нова партия, всъщност дори отговори вместо нея: "Да, да, когато му дойде времето, ще се разбере", с което затапи и сложи точка на диалога. 

Снимки: Агнес Методиева