Марешки покани Сашо Диков за евродепутат

Стажанта се дърпа: Още преди 30 години ми предлагаха

Новини
14:29 - 06 Април 2019
3298
Марешки покани Сашо Диков за евродепутат

Веселин Марешки отправи оферта към журналиста Сашо Диков да се включи в европарламентарните избори като част от формацията му „Воля — Българските родолюбци“. Предложението дойде по време на интервю в кулоарите на Народното събрание.

„Г-н Диков, имаме едно вакантно място в листата, каня ви да се присъедините към нас. Така всеки може си направи собствена социология и да види какво доверие има обществото към него“, отправи офертата си към Стажанта варненският аптечен бос. Сашо Диков обаче никак не се въодушеви от възможността да отпраши към Европейския парламент в Брюксел, където депутатите прибират по 20 000 евро месечна заплата.

„Ако знаеш колко пъти са ме канили... Още преди 30 години получих първото си предложение“, спомни си Диков. Той обаче не съумя да откаже предложението, тъй като Марешки го прекъсна с разказ за офертите, които редовно е получавал от различни политически сили през годините. 

„Мен също са ме канили от всички партии, но аз не исках да съм подставено лице. Затова си направих собствена партия и влязох в парламента“, похвали се варненският мултимилионер.

Неговата политическа формация „Воля – Българските родолюбци“ се регистрира втора в ЦИК след ГЕРБ за участие в евровота. Все още обаче листата на партията не е обявена, като даже не е известно дали самият Марешки ще е водач.