Марго Купър преди "Сървайвър": Следвам пътя на сърцето си

Искам да премина през всички изпитания с достойнство, признава моделката, която е готова за живота сред дивата природа

Нещо за четене
12:10 - 08 Февруари 2023
6395
Марго Купър преди "Сървайвър": Следвам пътя на сърцето си

Марго Купър е българка, но е родена, израснала и учила в Русия. През 2019 г. печели титлата "Мис България Свят 2019". Марго Купър е избрана да представи България на най-престижния и най-стар ежегоден конкурс за красота в света - Мис Свят 2019 в Лондон на 14 декември същата година. През годините тя е работила най-различни неща, обиколила е над 40 държави. Живяла е в Индия, Дубай и Италия. В момента живее в Мумбай. Издържа се сама. Има хиляди последователи в социалните мрежи и е много щастлива от факта, че ще участва в риалити шоуто "Сървайвър". Моделката реши да отговори на част от въпросите на последователите си в инстаграм, както и на част от питанията ни. Ето какво разкри Марго преди приключението на живота си:

- Марго, защо реши да участваш точно в „Сървайвър“? Какво те подтикна?

- Участието в шоуто е възможност за личностно израстване. Вярвам, че най-ценното нещо за саморазвитието е получаването на различен опит. Аз съм много приключенски настроена и по природа съм много любознателен човек, интересно ми е да живея. Ето защо толкова много обичам да пътувам. Така показвам другата страна на света и казвам как да помогна на хората в различни страни по света, които се борят за живот. Аз съм журналист по първо образование. Всичко, което се случва в живота ми е пътят на опознаването на себе си през изпитанията, но това е пътят на сърцето.

- Кой ще бъде най-големият ти коз във формата?

Виждам много хора, които нямат нищо от няколко поколения. Живея в Индия и виждам това всеки ден. Не мога да се изненадам от липсата на удобства. Мисля, че в човешката психология се крие способността за оцеляване при всякакви обстоятелства. Просто сме късметлии, че сме родени и израснали с повече възможности и достъп до благата на цивилизацията. Много ценя живота и всичко, което имам, но в същото време не се привързвам към нещата и не завися от тях. Смятам, че силата ми е силата на духа и бързото приспособяване към различни условия. Гладът не ме плаши, тъй като винаги се опитвам да не преяждам с храна. И разбира се, понасям лесно жегата, защото живея в Мумбай и там климатът е подобен на Доминиканската република.

- Била ли си някога в живота си досега в толкова трудна ситуация, че да си помислиш за смисъла от оцеляването? Кой ти помага в живота?

- Вярвам, че животът не дава повече изпитания, отколкото човек може да издържи. И не съм свикнала да се оплаквам. Разбира се, имаше трудни моменти в живота ми и моменти, когато се чувствам се на дълбоко дъно, от която не мога да изляза, и имах близки, които загубих, и ситуации, когато изглеждаше, че няма решение. Но се справих с всичко не само защото съм силен човек, но и с подкрепата и помощта на близките ми. Нямаше да съм това, което съм без хората около мен.

- Къде те завари новината за земетресението в Турция и какво почувства в първия момент?

- Човекът е безсилен пред силите на природата. Много ми е болезнено да гледам разрушените къщи и изгубените животи. Живеем във време, в което всеки ден се молиш да не видиш лоши новини. Имам много приятели в Турция. Тази трагедия събра много хора по света, които искат да помогнат. Следя новините и вече намерих организации и хора, които помагат. Изпитвам голямо уважение към хилядите доброволци. Сега всичките ми мисли са там, постоянно проверявам броя на жертвите, това не са просто числа, а хиляди трагично приключени животи.

- Ти си българка, но си родена и израснала в Русия. През 2019-та печелиш титлата „Мис България Свят“. Чувстваш ли България като своя родина, въпреки че не говориш добре български, тъй като си живяла малко в страната?

- Звучи като клише, но наистина се смятам за човек на света. Смятам се за българка и въпреки факта, че все още не знам добре езика, винаги се опитвам да го компенсирам. Като носителка на титлата Мис България винаги помня, че представлявам цялата страна. И затова искам светът да знае за нашата прекрасна страна и да хората са имали добра представа за българите. Приемам факта, че не съм идеална, но това не ме прави по-малко българка от другите. Има и други качества, които ми позволиха да спечеля титлата - това е способността да говоря публично, опит в конкурси за красота, владеене на английски език, професионална етика, способност да се представям, определено ниво на публичност в свята и така нататък.

- А срещаш ли упреци заради лошия български и как им отвръщаш?

- Не отричам факта, че моят български не е перфектен. Това е вярно. Работя върху това, защото за мен е важно хората да ме разбират. В живота срещам изключително мили и прекрасни хора, които много ме подкрепят и са готови да говорят на всеки език. Езикът на добротата не се нуждае от превод. Разбира се, имам и хейтъри, но според мен е очевидно какво съм правила през последните години. Израснала съм в друга държава и живея в чужбина през последните 9 години. Живях около 5 години в Лондон, където завърших магистратура и градя кариерата си в чужбина. Но когато идвам в България, винаги се опитвам да бъда полезна на обществото и хората. Не защото изпитвам комплекс, а защото искрено обичам тази страна и принадлежа към нея.

- С какво се занимаваш, когато не си на модния подиум?

- В момента съм фокусирана на моята актьорска кариера в Индия и вземам много уроци и ходя на прослушвания. Всеки ден спортувам - кикбокс, тенис, бягане, йога, танци. Това е моето ежедневие. Имам много интереси, винаги уча нещо като изкуство, психология. Стремя се да повишавам нивото на своята ерудиция и култура.

- Готова ли си да живееш в среда без удобства, както ще е в „Сървайвър“, и с достатъчно опасности във всеки един момент?

- Готова съм и смятам, че имам всички качества да издържа достойно всички изпитания.

- От какво те е страх най-много? Какви страхове имаш?

- Много ценя личното пространство и може би най-трудното нещо е да съм постоянно сред хора. Но имам и този опит. И със сигурност човек е социално същество и това също е естествена среда на местообитание. Не мисля, че ще имам някакви затруднения, защото всички ще сме в еднакви обстоятелства.

- А какво е способно да те накара да се откажеш?

Не обмислям да се отказвам. Умея да вземам нестандартни решения и да намирам различни изходи от абсолютно всяка ситуация.

- Какво очакваш от останалите участници в „Сървайвър“ и познаваш ли някои от тях отпреди?

- Нямам никакви очаквания. За себе си мога да кажа само, че се отнасям с уважение към всички и виждам доброто във всеки човек. В тази игра много хора са достойни за победа, но наградата ще намери своя герой. Вярвам, че дори в такива конкурентни обстоятелства хората могат да запазят добротата в сърцата си и да намерят взаимно разбирателство. За участниците нямам мнение, както и те за мен. Това е уникален шанс да направим впечатление не от публичния образ, а от поведението на човека и неговите качества.

- Готова ли си за интригите, които със сигурност ще се заформят?

Ще бъде интересно. В обикновения живот интригата ме заобикаля, но разбирам формата на шоуто. Във всеки случай най-важното е силата на духа и издръжливостта. Основният ми фокус е да премина през всички изпитания с достойнство.

- Вероятно всички ще се запитат – имаш ли човек до себе си и какви цели имаш в личен план?

Посветих всички основни години от живота си на саморазвитие, създаване на себе си като личност, следване на моите цели, кариера, възможност да помагам на другите, да бъда полезна на света. Около мен винаги има много добри хора. Винаги съм заобиколена от най-успешните, умни и интересни хора, имам много приятели. Що се отнася до личния ми живот, то основно винаги съм сама. Когато срещна моят човек, ще се стремя да създам щастливо семейство. Но сега съм готова за приключение!