Мароканци, пресекли браздата, остават в килия

Крими
17:22 - 02 Декември 2022
1213
Мароканци, пресекли браздата, остават в килия

Районният съд в Кюстендил остави в ареста двама граждани на Мароко, на 18 и на 20 години, заради опит да преминат незаконно границата, съобщиха от съда.

Двамата са привлечени от Районната прокуратура в качеството им на обвиняеми за това, че вчера, в района на село Долни Кортен, община Трекляно са направили опит да излязат през границата на страната за Република Сърбия, без разрешение на надлежните органи на властта.

Единият от обвиняемите е без документи за самоличност. Другият, който е на 18 години, е с регистрационна карта на чужденец, по молба за чуждестранна закрила, издадена на 25 ноември от Държавната агенция за бежанците в с. Пъстрогор, Община Свиленград.

Определенията на съда за оставянето на двамата мъже в ареста подлежат на обжалване с частна жалба и частен протест, пред Окръжен съд - Кюстендил.

От началото на 2022 година съдът е разгледал общо 136 наказателни дела, без последното, с предмет незаконно преминаване на границата. Повечето случаи се отнасят за опити за излизане от страната в посока Сърбия.

Снимката е илюстративна