Марто Петров с голям гол в бенефиса на Компани (видео)

Легендите на Манчестър Сити извъртяха 2:2 със звездите на Висшата лига

По света
13:46 - 12 Септември 2019
2800
Марто Петров с голям гол в бенефиса на Компани (видео)

Бившият национал Мартин Петров блесна с хубав гол в бенефиса на Венсан Компани. 40-годишният врачанин бе част от отбора на легендите на Манчестър Сити, които се изправиха срещу звездите на Висшата лига, в шоу мач в чест на белгийския капитан, завършил 2:2.

По ирония на съдбата самият Компани, който все още не е приключил официално кариерата си и играе за родния си тим Андерлехт, не успя да излезе на терена в собствения си бенефис заради контузия в бедрото.

„Нищо ново за мен, контузен съм”, обяви със самоирония Компани за 50-хилядната публика на „Етихад”.

Белгийският защитник често се измъчваше с тежки травми в разгара на голямата си кариера. Компани се присъедини към Сити през 2008-а и напусна това лято, след като спечели четвъртата си титла с "гражданите" в края на миналия сезон.

Компания не успя да играе в собствения си бенефисен мач

Нашият Марто Петров откри резултата още в началото на мача, след като се стрелна по лявото крило, отвя легендата на Юнайтед Гари Невил и с мощен удар от малък ъгъл вкара за 1:0. Българинът изкара три години в Сити от 2007 до 2010 година, като в 59 мача вкара 9 гола за тима.

В 31-вата минута обаче Робин ван Перси изведе Роби Кийн в идеална позиция и бившият съотборник на Димитър Бербатов изравни. В 48-ата холандския голмайстор отбеляза втория гол за звездите. Две минути преди края Бенжани успя да направи 2:2, след като Шей Гивън малко преди това спаси удар на Петров.