Мъск към рекламодателите: Шибайте се отзад!

Той повтаря предложението "go f*ck yourself" два пъти

Топ
11:25 - 30 Ноември 2023
4098
Мъск към рекламодателите: Шибайте се отзад!

Илон Мъск отправи нецензурно послание към рекламодателите, които изтеглиха рекламите и рекламните си бюджети от X през последните седмици на фона на негативната реакция срещу неговото одобрение на антисемитски туит и доклади за увеличена реч на омразата в платформата.

Видео от разговор с него на сцената на събитие в Ню Йорк в сряда, 29 ноември, два дни след посещението му в Израел, където се срещна с премиера Нетаняху, документира как Мъск казва: "Не рекламирайте. Ако някой ще се опитва да ме изнудва с реклами, да ме изнудва с пари, да върви на майната си."

Той повтаря предложението "go f*ck yourself" два пъти - втория път бавно, отделяйки думите една от друга, след което прави кратка пауза и пита: "Така става ли ясно?"

В сряда собственикът на X, "Тесла", "Старлинк" и SpaceX все участие в конференцията DealBook Summit на "Ню Йорк Таймс". Малко по-рано в хода на интервюто Мъск изрази съжаление за своята публикация от 15 ноември, с която създаде впечатлението, че е съгласен с твърденията в чужда антисемитска публикация в неговата платформа X.

Той казва, че това е може би най-лошият пост (публикация), който е правил досега (от над 36 хил.), а историята на публикациите му по собствените му думи включва много "глупави" съобщения като това от 2018 г., което му струва 40 млн. долара глоби от Комисията по ценни книжа и борси на САЩ.

В интервюто Мъск заявява, че след като е премислил случая, преценява, че не е трябвало да отговаря на този конкретен пост и е трябвало да напише по-обстоятелствено какво е имал предвид: "Подадох зареден пистолет на тези, които ме мразят, и на тези, които са антисемити, и много съжалявам за това."

Моментът на разкаяние обаче не продължава дълго. След горните самопризнания Мъск демонстрира афект и казва горните реплики в отговор на учудването на интервюиращия го Андрю Рос Соркин след неговото императивно: "Не рекламирайте", с което Мъск се обръща директно към бойкотиралите платформата му рекламодатели.

В един момент Мъск се обръща конкретно към човек на име Боб - очевидна препратка към Робърт Айгър, главният изпълнителен директор на "Уолт Дисни", който изтегли рекламите на компанията от X.