Масова стрелба в Тексас , петима загинаха, над 20 са ранени

Новини
08:27 - 01 Септември 2019
6021
Масова стрелба в Тексас, петима загинаха, над 20 са ранени

Петима загинаха и над 20 бяха ранени при нападението с огнестрелно оръжие в Западен Тексас, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС, цитирайки информация на местната полиция.

Трагедията започнала, след като полицаи спрели автомобил за проверка, съобщи Си Ен Ен, цитирана от ТАСС. Шофьорът на спрения автомобил открил огън, след това откраднал камион и опитал да се скрие.

Полицията на тексаския град Мидланд съобщи, че нападател е бил застрелян близо до киносалон в намиращия се наблизо град Одеса, предаде БТА. Той е на възраст между 30-40 години.

Има и трима пострадали полицаи, съобщи на пресконференция началникът на полицията в Одеса Майкъл Герке.

Силите на реда в града са в състояние на повишена готовност, макар че считат, че опасност за гражданите вече няма. Шефът на полицията заяви, че за нападателя има предварителна информация.

Тексаският град Одеса се намира на около 32 км от Мидландду .

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е бил информиран за нападението в Тексас от главния прокурор Уилям Бар, предаде Франс прес. „ФБР и други служби за опазване на реда се занимават с въпроса“, съобщи президентът в Туитър.

Губернаторът на щата Тексас Грег Абът определи нападението като безсмислено и страхливо и предложи „неограничена подкрепа на жертвите, членовете на семействата им и населението на градовете Мидланд и Одеса“, предаде ТАСС. Абът обеща да използва всички щатски ресурси за разкриване на причините за убийството и да посети Одеса днес.

Първоначално се предполагаше, че престъпленията са извършени от двама души с две различни превозно средства, но после се изясни, че нападателят е само един, отбелязва сайтът Breaking 911.

14 души остават в болницата в град Одеса.