Мътната урина и коликите вещаят камъни в бъбреците

Здраве
15:37 - 02 Март 2019
6117
Мътната урина и коликите вещаят камъни в бъбреците

 

 

Бъбреците са изключително важни органи, тъй като промиват всички ненужни течности от кръвта и чрез урината се изхвърлят всички отпадъчни продукти и токсини. Урината се събира в пикочния мехур и се извежда от организма през уретрата. Токсините, които не са разтворени в тялото, създават камъни и кристали. Организмът успява да елиминира малките камъчета, но не е в състояние да се справи с по-големите. Те остават и причиняват различни заболявания. Затова човек не бива да пренебрегва някои признаци, че има песъчинки в отделителната си система.

Един от сигурните знаци за това е мътната урина, например. В случай на камъни в бъбреците, човек често страда от общи инфекции. А при хора на възраст между 20 и 40 години, урината често може да променя цвета си към по-тъмен, да става по-мътна и да има неприятна миризма, която е резултат от токсините и химикали в тялото.

Наличието на бъбречни колики също не бива да се подценява. Тази болка ту си отива, ту пак идва. Стандартното при нея е, че човек се чувства изнемощял след всяка криза. Освен това се изпотява обилно и изпитва силен дискомфорт. Ето защо при чести бъбречни спазми, човек трябва да се консултира незабавно с уролог.